„До успеха заједно“

Дружење у Новом Саду у оквиру пројекта „До успеха заједно“.

Пројекат „До успеха заједно“ наставља се и школске 2018/2019. године у нашој школи. Као и прошле године пројекат наставља да промовише спорт и повезане едукативне активности које доприносе унапређивање свих аспеката здравог одрастања. У сарадњи са три министарства: Министарством здравља, Министарством омладине и спорта и Министарством просвете, науке и технолошког развоја као и уз подршку амбасаде Израела, амбасаде Италије и ОЕБС- а ученицима петог разреда ће бити омогућене спортске и едукативне активности у циљу оснаживања животних вештина и превенције ризичних понашања. Ове године у пројекту учествује шест школа : ОШ „Иво Андрић“ из Ниша, ОШ „Јован Поповић“ из Крагујеваца, ОШ „Душан Радовић“ из Новог Сад а, ОШ „Вожд Карађорђе“ из Лесковца, ОШ „Братство“из Новог Пазара и наша школа ОШ „Свети Сава“ из Врчина као представник Београда.

Први сусрет свих учесника нове фазе пројекта организован је у Новом Саду, у оквиру турнира. Подршку спортској манифестацији пружили су : Милош Вучелић, градоначелник Новог Сада, Весна Недељковић, помоћник министра Просвете, науке и технолошког развоја, Јелена Јанковић испред Министарства здравља , Гордана Косановић, посебан саветник министра просвете, науке и технолошког развоја, Вања Удовичић, министар омладине и спорта, Alona Fisher-Kamm амбасадор Израела у Србији, Carlo Lo Cascio амбасадор Италије у Србији, Andrea Orizio шеф мисије ОЕБС у Србији и Robert Yahav генерални директор компаније BIG CEE. Заједно са директорима школа, студентима волонтерима, наставницима физичког васпитања и школским координаторима ученици су имали прилике се међусобно упознају и спријатеље. Спортски турнир био је медијски испраћен и наши ученици су имали прилику да за Радио- телевизију Војводине истакну своје утиске и задовољство. Директор школе, Добрица Синђелић у разговору са званицама, истакао је да су оваква дешавања за децу од велике важности, пре свега за њихов правилан психофизчки развој, али и лакши прелазак са разредне на предметну наставу. Пројектне активности доприносе развоју толеранције, здравих навика, емпатије као и упознавању и развијању нових пријатељстава.

Пријатељске утакмице између фудбалских екипа свих школа протекле су у фер плеј игри и лепом дружењу. Након одиграних утакмица, организован је ручак и послужење за све учеснике. У послеподневним часовима екипа наше школе са осећајем задовољства и радости, упутила се пут Врчина.

Извештај припремила
Ана Матејић, школски координатор пројекта „До успеха заједно

Skip to content