Посетa Основнoj школи „Тоне Чуфар“, Марибор

 Извештај о посети ученика наше школе својим вршњацима из
Основне школе „Тоне Чуфар“, Марибор

 15 – 18. новембар 2017. године 

Сарадња наше школе са ОШ „Тоне Чуфар“ из Марибора започела је 23. јуна 2016. године, потписивањем Протокола о међународној сарадњи који су, у име наше две школе, потписали Добрица Синђелић, директор ОШ „Свети Сава“ из Врчина и Шпела Дрственшек, директорка ОШ “Тоне Чуфар“ из Марибора. Након низа сусрета чланова колектива и ученика обеју школа, сарадња је настављена студијским путовањем двадесет ученика наше школе својим вршњацима из Марибора. Наши ученици ишли су у пратњи четири наставника и директора школе.

Домаћини су се потрудили да посету наших ученика учине незаборавном, кроз програм који је обухватио низ заједничких активности. Ученици су имали прилику да се упознају са културно-историјским знаменитостима Марибора и Љубљане, посете Блед и Бохињ,  присуствују часовима, играју пријатељске утакмице, такмиче се у куглању и друже уз заједнички плес. Такође, присуствовали  су и Традиционалном словеначком доручку где су упознали и словеначку министарку просвете.

Наши ученици донели су из Словеније лепе утиске. Успоставили су нова пријатељства, упознали  начин живота и учења својих вршњака и стекли бројна знања о Словенији.

Наша школа ће наставити и проширити сарадњу са ОШ „Тоне Чуфар“ и у наредном периоду, преко студијских путовања ученика и чланова колектива.