ЕЛЕКТРОНСКИ ДНЕВНИК

ОШ „СВЕТИ САВА“ У ПИЛОТ ПРОЈЕКТУ ЕС ДНЕВНИК – ЕЛЕКТРОНСКИ ДНЕВНИК

Од шк. 2017/18. год. наша школа је конкурисала и једна је од ретких одабраних школа за учешће у пилот пројекту Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије – електронски дневник, са званичним називом Ес Дневник. Почетком школске године извршена је обука школских координатора, конфигурација школе за систем, обука наставника, и приступило се реализацији пројекта. Координатори пројекта у нашој школи су наставнице Ивана Михајловић и Бојана Теофиловић.

Ес Дневник је урађен као интернет портал и има највиши ниво заштите података. Сви подаци се чувају на серверу у Србији, обезбеђен је двадесетчетворочасовни стални физички надзор система и избегнута је свака могућност неовашћеног приступа.

Ес Дневник олакшава рад наставника јер је унос свих података, оцена, изостанака, итд. једноставан, професионалан и функционалан.

Када пројекат пређе у стандардни, оперативни систем, родитељи ће за своје дете моћи да виде оцене из свих предмета, владање и изостанке, што је један од основних циљева увођења електронског дневника.

Бојана Теофиловић,
координатор Ес Дневника