ВИДОВДАН 2018. ГОДИНЕ

Свечана додела  диплома, похвалница и сведочанстава ученицима осмог разред

28.јун 2018. године

 

Мала матура је увек несвакидашња прилика – кулминација година упорног и тешког рада, остварење циљева и признавање остварених успеха.

У четвртак 28. јуна 2018. године ученици осмог разреда генерације рођене 2003. и 2004. године свечаном доделом диплома, похвалница и сведочанстава завршили су своје осмогодишње школовање. Све присутне ученике и родитеље, пригодним говором  поздравио је Добрица Синђелић, директор школе, а у свечаном програму наступила  је етно певачка група наше школе и хор млађих разреда под руководством наставнице музичке културе Иве Ивовић.

Као и сваке године и ове године посебно смо поносни на ученике који су током свог школовања имали одличан успех и постигли запажене резултате. Награде и похвалнице уручили  су директор школе Добрица Синђелић и одељењске старешине Горица Апостоловић 8/1, Сунчица Ђорђевић 8/2  и Сања Соколов 8/3.

Најбоља међу најбољима и Ђак  генерације је Даница Јашић ученица 8/1 разреда.

Ученици са 5,00 просеком и Носиоци Вукове дипломе у  8/1  су:  Милица Теофиловић,  Теодора Тимотић, Даница Јашић,  Владимир Ракочевић, Илија Грујић и Лука Петровић. 5,00 просек има и Марија Бурсаћ.

Ученици са 5,00 просеком у 8/2 су Јован Опра, Бојана Радосављевић и Тамара Матејић.

Ученици са 5,00 просеком и Носиоци Вукове дипломе у  8/3 су: Сташа Мишковић, Лени Вулета, Амалија Свичевић и Стефан Новитовић.

Осим изузетних постигнућа у учењу остварили смо и сјајне спортске резултате посебно у рукомету тако да су овогодишње Спортисткиње генерације  Даница Јашић, Тамара Матејић и Сара Бугарчић.

Изузетна постигнућа из области културе и уметности имају Јоко Бугарски 8/3 из области музике, Милица Теофиловић 8/1 за глуму, а Марија Бурсаћ 8/1 из ликовне уметности. 

Лени Вулета 8/3 је награђена за изузетна залагања у новинарској секцији, а у нашој школи је имала прилику да интервјуише и министра Вању Удовичића чак два пута.

Путем Еквилајзер пројекта угостили смо и децу и наставнике из Израела. Програм те манифестације два дана је водила Сташа Мишковић 8/3 и то на енглеском језику и награђена је књигом и похвалницом.

Са великим успехом одржавали смо и мнгобројне приредбе и манифестације, Светосавске прославе и предбе поводом обележавања Дана школе. И у томе су нам свих ових година помагали чланови драмско – рецитаторске секције који су генерацијски носиоци трупе „Глума до краја!“ и то су Лени Вулета 8/3, Алекса Симоновић 8/3, Андрија Симоновић 8/3, Амалија Свичевић 8/3, Анђелија Арсић 8/2, Марија Бурсаћ 8/1, Дара Барзин 8/2, Јована Теофиловић 8/2, Тијана Копривица 8/3, Марија Раденковић 8/2, Слађана Радовановић 8/1, Сташа Мишковић 8/3 и Милица Теофиловић 8/1.

Кроз данашњи програм водили су нас Михаило Старчевић и Вељко Јеремић који су матуранте испратили следећим речима:

 „Драги матуранти, током школовања успели сте да превазиђете све  препреке, да се својим стрховима супротставите одлучно, и створите нераскидива пријатељства. Желимо вам безрезервну срећу и  живот испуњен љубављу. Била је част и привилегија гледати ваш напредак и успех! Нека године пред вама буду испуњене разумевањем, толеранцијом, објективношћу и спремношћу на ризик. Увек представљајте пример марљивог рада и поштења!  Нека ваши успеси буду несразмерно већи у односу на грешке, а и њих ће бити,  јер човек који не прави грешке, обично и не ради ништа. Усудите се, то је  цена успеха!“

 

Организација манифестације,текст и фотографије

 

Снежана Теофиловић

школска библиотекарка

 

 

 

Skip to content