Додела годишње награде „Златно сунце“

 

У Дечјем културном центру Београд, 06.12.2022. године наставници наше школе, Мили Ђачић, професорки музичке културе и дипломираном етномузикологу, додељена је награда „Златно сунце“ за иновативност, креативност и посвећеност у едукацији деце и неговању талената у области музике. Доделу је увеличао Предраг Вуковић Пеђолино са Хором ДКЦБ, који је извео четири песме са најновијег диска из продукције ДКЦБ.

Награду су уручили председник Управног одбора ДКЦБ, Предраг Вуковић – Пеђолино, заједно са директором Дечјег културног центра Београд, професором мр Драганом Марићем.

Активности Миле Ђачић усмерене су ка залагању за „више музике у школама“. Са тим у вези, она сматра да се активним музицирањем код деце подстиче развој интелекта, а да бављење музиком развија интроспективност. ,,На тај начин, деца постају хуманија, препознају лепоту, имају више љубави и емпатије, више нежности и добра у себи.“, наводи Мила.

Мила Ђачић већ десет година ради у сфери образовања и васпитања деце и младих и добитница је престижних признања и награда за постигнуте изузетне резултате у раду са децом. Поред рада на чувању и преношењу српског музичког блага ученицима, циљ јој је и имплементација традиционалне нематеријалне културне баштине у сам образовни процес.

Школа је подржала наставницу на додели награде. Свечаности су присуствовали ученици наше школи који су уједно и уживали у наступу дечјег хора ДКЦБ и Пеђолина. Сви ученици су на поклон од ДКЦБ добили најновији компакт диск Пеђолина. Ученике је водила учитељица Бојана Теофиловић.

 

Бојана Теофиловић

проф. разредне наставе

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content