ЗИМСКЕ ЧАРОЛИЈЕ И ДАЉЕ ТРАЈУ

 

Сви се трудимо да наши ученици школске дане проведу у радости, игри и учењу. После лепих утисака које су понели прошли пут са клизања, захваљујући ангажовању Директора школе, господина Добрице Синђелића, омогућена су још два одласка на клизање у Калуђерицу.

Ученици наше школе, тачније, 200 ученика од првог до четвртог разреда, распоређених по групама, наизменично, имали су нову прилику да два дана проведу на клизалишту у Калуђерици, 06.02. и 07.02.2023.год.

Бесплатни одласци и боравак на клизању омогућени су  ангажовањем и великим трудом Директора школе, господина Добрице Синђелића, у сарадњи са председником Градске општине Гроцка, господином Драганом Пантелићем, као и чланом Већа задуженог за просвету, господином Александром Рајковићем.

Наша школа веома је посвећена развоју физичке културе код ученика, као и љубави и интересовања за све врсте спортских активности. Значај физичких активности за здраво одрастање је очигледно, за подстицање развоја и очувања здравља. Не каже се узалуд да је у здравом телу , здрав дух. Бавећи се неком физичком активношћу, трудећи се да је у потпуности савлада, дете постаје истрајније и дисциплинованије, прихвата правила, навикава се постепено на тимски рад, сарадњу и комуникацију са вршњацима. Дете стиче самопоуздање, социјализује се усвајајући вредности здравог начина живота. Све то резултира позитивним ставом ка животу уопште и могућим проблемима.

Наша школа жели да сваки ученик по завршетку основног образовања и васпитања, учешћем у разноврсним спортским активностима које пружа кроз различите видове активности, научи да клиза, да плива, вози бицикл и да скија. Школским развојним планом све наведене активности су планиране. Сматрамо да је ово база која се касније може надоградити и крунисати интелектуалним и спортским достигнућима, а изнад свега је основа за срећно детињство.

На овај начин помажемо нашој деци да буду здрави, срећни, снажни и успешни људи!

На овај начин дајемо значај малим, свакодневним победама наше деце, које се састоје у томе да постану и остану здрави, да стекну здраве навике, које ће их пратити кроз живот!

Хвала свима који су учествовали у организацији ове лепе спортске активности и омогућили нашој деци да се клизају на оближњем клизалишту, бесплатно, у присуству својих одељењских старешина.

 

Извештај сачинила

професор разредне наставе

Љиљана Кнежевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content