Пријем вуковаца у ГО Гроцка

 

У великој сали ГО Гроцка, 16. јуна 2023. године, у 15 часова,  организован је традиционални пријем вуковаца, ђака генерације и ученика који су остварили запажене резултате на градским, републичким и међународним такмичењима са територије општине Гроцка. Свечаном пријему присуствовали су председник општине Гроцка Драган Пантелић, члан Већа задужен за област просвете, образовања, социјалне заштите, дечје заштите Александар Рајковић, директори школа, наставници, ученици и родитељи. Председник Пантелић је најбољим ученицима уручио похвалнице, књиге нашег нобеловца Иве Андрића, док су за ђаке генерације обезбеђени лаптоп уређаји.

Ђак генерације Основне школе „Свети Сава“ је Данило Лазаревић, ученик одељења 8/3. Нашу школу је представљало укупно 14 вуковаца: Емилија Дамњановић 8/1, Јована Јерковић 8/1, Анастасија Пешић 8/1, Лука Тијанић 8/1, Јана Драча 8/2, Андреј Ђорић 8/2, Михаило Исидоровић 8/2, Доротеа Петровић 8/2, Данило Лазаревић 8/3, Филип Свејковски 8/3, Андреј Лујић 8/2, Ивана Миладиновић 8/4, Маша Митић 8/4 и Јулијана Перић 8/4 . Награђени су и ученици са изузетним постигнућима на такмичењима у школској 2022/23. години: Емилија Дамњановић 8/1 – 1. место на Општинском такмичењу из историје, 3. место на Градском такмичењу из историје, 2. место на Републичком такмичењу из историје, пласман у полуфинале међународног такмичења „Немањићи“, Анастасија Пешић  8/1 – Међународно такмичење „Немањићи“ – пласман у полуфинале; 2. место на Општинском такмичењу из географије, 1. место на Окружном такмичењу из географије, 3. место на Републичком такмичењу из географије; 1. место на Окружном такмичењу из српског језика и језичке културе, 2. место на Републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, Лука Тијанић 8/1 – 1. место на Општинском такмичењу, 1. место на Окружном такмичењу „Златна сирена“, ДЕМУС; Лена Апостоловић 8/2, ИОП 2 – 2. место на Републичком такмичењу из технике и технологије – ракетно моделарство, Данило Лазаревић 8/3 –Међународно такмичење „Немањићи“, пласман у полуфинале; 1. место на Градском такмичењу из географије, 2. место на Републичком такмичењу из географије, Дејан Вагић 8/3, ИОП 2 – 3. награда на Републичком такмичењу из технике и технологије, Ивана Миладиновић 8/4 – 1. место на Општинском такмичењу из хемије, 2. место на Окружном такмичењу из хемије и пласман на Републичко такмичење из хемије; 1. место на Окружном такмичењу из књижевности и пласман на Републичко такмичење „Књижевна олимпијада“, 2. место на Општинском такмичењу из српског језика и језичке културе, 3. место на Окружном из српског језика и језичке културе, Љубица Фаркаш 5/3 – 1. Место на Републичком такмичењу из музичке културе, Вера Ђорђевић 5/1 – 3. награда на Републичком такмичењу из технике и технологије, Јована Милетић 5/1 – пласман на Републичко такмичење из технике и технологије, Анамарија Матејић 6/3 – 3. награда на Републичком такмичењу из технике и технологије (ракетно моделарство), Елена Копривица 6/3 – 3. награда на Републичком такмичењу из технике и технологије (ракетно моделарство), Анушка Гајачки 6/2 – 6. место на међународном такмичењу „Willkomen“, Наталија Јовановић 7/1 – 4. место на међународном такмичењу „Willkomen“, Филип Матејић 7/2 – 4. место на међународном такмичењу „Willkomen“, Илија Петровић 7/2 – 3. место на међународном такмичењу „Willkomen“.

            Свим ученицима желимо много среће и успеха у даљем школовању, осмацима одличне резултате на завршном испиту који следи и упис у жељене школе.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content