Фото-конкурс

Фото-конкурс „Разгледница из школске библиотеке“

Одлуком Управног одбора Друштва школских библиотекара Србије расписан је Фото-конкурс „Разгледница из школске библиотеке“, са датумом завршетка 15. март 2018. године.

Конкурс је био намењен ученицима основних и средњих школа.

На конкурс је пристигло укупно 341 фотографија:
• 161 фотографија ученика нижих разреда,
• 115 фотографија ученика виших разреда,
• 65 фотографија ученика средњих школа.

Комисија је радила у следећем саставу:
1. Mихаило Симовић, председник жирија, наставник у Школи примењених уметности из Шапца, дизајнер и фотограф, добитник међународне награде за фотографију у оквиру светског такмичења у области фотографије ХИПА;
2. Бранислава Туцаков, наставница ликовног у ОШ „Васа Стајић“ из Новог Сада;
3. Маријана Средојевић, библиотекарка у ОШ „Свети Сава“ из Пријепоља.

Додела награда и диплома награђеним ученицима одржана је током свечаног дела Скупштине Друштва школских библиотекара Србије, 27. априла 2018. године, са почетком у 11:00 часова, у ОШ „Дринка Павловић“, Косовска 19, у Београду, а којој је присуствовала библиотекарка наше школе Снежана Теофиловић

Комисија и Друштво школских библиотекара Србије захваљују свим учесницима на учешћу и испољеној креативности, медијској и дигиталној писмености, као и промоцији рада школских библиотека.

Ученици наше школе учествовали су и у овом конкурсу. Михаило Старчевић и Вељко Јеремић, ученици 7/3 разреда, у креативном раду са наставницом српског језика Јеленом Лепен представили су колаж драмских приказа поводом 125 година од рођења Иве Андрића, а затим у свом костиму Иве Андрића ушетали у школску библиотеку. Фотографија којом смо учествовали на конкурсу инспирисана овим драмским приказом, представља Андрића у нашој школској библиотеци. Награду нисмо освојили, али важно је учествовати, имати идеју и инспирацију.

Текст и фотографије
Снежана Теофиловић
школска библиотекарка

Skip to content