РЕКРЕАТИВНA  НАСТАВA  У  СОКО  БАЊИ

РЕКРЕАТИВНA  НАСТАВA  У  СОКО  БАЊИ

 

         Годишњим програмом рада Основне школе ,,Свети Сава” у Врчину за школску 2017/2018. годину, предвиђена је реализација наставе школе у природи за ученике од првог до четвртог разреда. Након завршеног анкетирања родитеља и обављених свих неопходних припрема приступило се реализацији.

У периоду од 23.04.2018. до 30.04.2018. године 140  ученика и 11 учитеља боравило је у Соко Бањи у хотелу ,,Бањица”. Рекреативну наставу реализовала су следећа одељења:

I-1 – одељењски старешина Мирјана Јашић

I-2 – одељењски старешина Јелена Козлина

II-1 – одељењски старешина Милан Сантрач

II-2 – одељењски старешина Бојана Теофиловић

II-3 – одељењски старешина Љубинка Вагић

III-1 – одељењски старешина Вера Крантић

III-3 – одељењски старешина  Драгана Гајић

III-4 – одељењски старешина Драган Кузмановић

IV-1 – одељењски старешина Љиљана Кнежевић

IV-2 – одељењски старешина Радица Костадиновић

IV-3 – одељењски старешина Слађана Вагић

 

Ученици су заједно са својим учитељима и рекреатором обилазили знаменитости Соко Бање и о свакој слушали предавање. Обишли смо чесму Хајдук Вељка, Милошев конак, летњу позорницу на којој се одржава избор најбољег хармоникаша Србије, излетишта: Лептерију, Поповац, Бориће, Чуку 2, као и Андрићеву клупу и уживали у прелепим пределима овог краја.

Поподне су поред наставе, ученици учествовали у разним квизовима знања, занимљиве географије, караокама… Увече је био програм у дискотеци: маскенбал, нај фризура, музичке игре и додела диплома последње вече.

         Ова рекреативна настава у потпуности је остварила претходно постављене циљеве и задатке, као што су: обилазак културних, привредних и историјских објеката ради стицања знања, развијање интересовања за природу и изграђивање еколошких навика, упознавање занимања људи која су карактеристична за тај крај, изграђивање естетских и културних навика као и позитивних социјалних односа међу ученицима и наставницима.

 

 

Љиљана Кнежевић,

проф. разредне наставе

 

Skip to content