Часови Ликовне културе

    У четвртак, 21. јануара 2016. године, на часовима Ликовне културе (3. и 4. час) ученици II/3 су се упознали, дружили и сликали са нашим и светски признатим академским уметником Миланом- Мишом Чоловичем. 

    Миша Чоловић је рођен 1944. године у Крагујевцу.  Академију ликовних уметности завршио је у Београду 1969. године у класи професора Зорана Петровића. Боравио је и радио две године у Стокхолму као стипендиста Краљевске академије. Следеће две године провео је у Лондону. 1973. године одлази у Торонто, а  1985. године у Париз. Од 1998. године живи и ради на релацији Београд-Париз. Након толиких светских метропола у којима је живео и стварао, Миша Чоловић се определио за Гроцку. Природа је та која га испуњава и која га инспирише. Он истиче: „ Моја башта је мој атеље. И кад косим траву, и кад режем руже, ја заправо сликам свој атеље. Једва чекам да се пробудим…“

    Г. Миша Чоловић воли децу и радо се са њима дружи. Тако су се овог  пута ученици не само дружили са њим, већ су и сликали, и добили занимљиве и корисне савете о бојењу, техникама ликовног изражавања итд. На поклон су добили четкице, боје и блок. Време је брзо протекло и дружење је било изузетно пријатно на обострано  задовољство.  Г. Миша Чоловић је изразио жељу да се са ученицима и даље дружи, па је предложио да се даље дружење настави кроз осликавање зида у школи, што су ученици са одушевљењем прихватили.

 

                                                                                                                      Слађана Вагић


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 и Захваљујући г. Жељку Вагићу, ученицима