ЂАЧКЕ УНИФОРМЕ

Ову школску годину ђаци прваци Основне школе ,,Свети Сава” из Врчина посебно ће памтити по томе што су добили своје ђачке униформе. На иницијативу родитељa, а уз сагласност одељењских старешина и Директора школе, израђене су униформе које су прваци прихватили са одушевљењем.

Носећи уноформу, ученици изграђују осећај припадности и идентификују се са школом. То ствара позитивно друштвено окружење, јер је сваки ученик ,,део тима”. Међу ученицима који носе исте униформе рађа се осећај заједништва, сарадње и међусобне подршке. У школи је за успех одлучујући тимски рад, па су и прваци својим обележјем показали да припадају тиму у коме ће низати своје прве, а надамо се и наредне успехе.

Сматрамо да је ђачка униформа пример постојања колективне свести, као и тога да они као чланови једног тима заједно раде на постизању истог циља и сврхе, да неће угрозити индивидуалност детета, ни његову креативност.

Школска униформа симболише припрему ученика за испуњавање својих дужности и обавеза. Модни трендови и неприкладно одевање нису опција, јер ученик у униформи своју пажњу усмерава на учење, док навике потрошачког друштва оставља по страни, док је у школи.

Skip to content