Добрица Синђелић, директор ОШ „Свети Сава“ у Врчину и Наталија Коцев, председница Српског одељења Међународног фонда јединства православних народа потписивањем Протокола озваничили договор о сарадњи

Међународна сарадња наше школе успостављена са релавантним институцијама  дијаспоре проширена је и подигнута на виши ниво потписивањем још једног Протокола о сарадњи.  

Основну школу „Свети Сава“ у Врчину у петак 12. децембра 2014. године посетила је Наталија Коцев, председница Српског одељења Међународног фонда јединства православних народа. Овом приликом потписан је и Протокол о сарадњи.  Српски народ и држава, кроз читаву своју историју, гајили су традиционално добре односе са руским народом и државом. Везе наших народа успостављене су на верском, културном и политичком плану. Веома смо почаствовани овом посетом  и драго нам је што имамо прилику да учествујемо у јачању и продубљивању  пријатељских односа православних народа.

У наредном периоду предузимаће се низ различитих активности сарадње са циљем јачања веза међу православним народима, васпитања млађих генерација у духу православља, неговања и развијања културе и обичаја српског и других православних народа, развијања и продубљивања духовности савременог наставника и ученика.

Како би успостављена сарадња напредовала, продубљивала се и развијала, делатности сарадње биће усаглашене у међусобним контактима који ће претходити реализацији сваке активности.

Skip to content