Еколошка акција „ЗАСАДИ ДРВО ДРУГАРСТВА“

 

Родитељи првака, директор школе Добрица Синђелић, ђаци прваци и њихове учитељице Мирјана Јашић, Јелена Козлина, Верица Алавања присуствали су еколошкој акцији  „Засади дрво другарства” у среду 30.3.2022. године.

Акцију су осмислили родитељи Славко Вучинић и Наташа Кнежевић, који су нам поклонили младо стабло платана и којима дугујемо велику захвалност.

Велико хвала Петру Кнежевићу који нас је развеселио гитаром и песмом о другарству и наравно свим осталим родитељима који су подржали ову акцију.

Генерација првака је током еколошке акције „Засади дрво другарства“ засадила младо стабло платана, које ће остати на окретници на Траншпеду као успомена и дрво другарства, које смо назвали Срећко. Будућим генерацијама биће сведок искреног дечјег другарства, другарства без граница које ће своје гране ширити на овом месту и бити њихово дрво детињства.

Прваци су били прави мали еколози, много су научили о значају очувања животне средине, садњи садница и њиховом одржавању, као и начину на који треба да брину о природи.

Схватили су да је важно посадити дрво где год се за то нађе згодно место, као што је давно рекао Чика Јова Змај.

Надамо се да ће будући нараштаји наставити да негују овај дух другарства, као што ће ова генерација првака неговати посађено дрво, симбол нашег другарства за које верујемо да ће у будућности расти и порасти до највиших висина на којима се најлепше сања.

Учитељица
Мирјана Јашић