„HACK#TEEN“ 2020 такмичење у програмирању

Нову школску годину започели смо новим изазовима. На већ добро постављеним темељима трудимо се да ученицима наше школе укажемо на важност знања и образовања као кључних за стицање самопоуздања, критичког размишљања, успех и напредак у животу.

На иницијативу директора наше школе Добрице Синђелића и охрабрени подршком родитеља оформили смо тим наше школе који ће у оквиру „Недеље иновација“ учествовати на „HACK#TEEN“ такмичењу у програмирању.

Такмичење организује Министарство трговине, туризма и телекомуникација Републике Србије и организација АФА и посвећено је мотивисању девојчица да се више заинтересују за природне науке и да развију своја интересовања у области технологије, инжењерства и математике како би биле подједнако заступљене у технолошким пословима будућности и равноправно учествовале у креирању нове, дигиталне цивилизације.

Пријављивање за учешће подразумевало је снимање видеа у коме смо представиле наш тим, мотивацију и заинтересованост за учешће на такмичењу. Чланице нашег школског тима су: Доротеа Петровић ученица 6/2 разреда и ученице 8/2 разреда Биљана Стевановић, Маја Опра, Марија Старчевић и Јана Јанковић. Одличном сарадњом и координацијом наставница Иване Брашанчевић, Снеже Шкипине и Маје Маринковић у кратком временском року пријавили смо се за учешће на „HACK#TEEN“ такмичењу.

Наш циљ учествовања на овом такмичењу је стицање нових знања и вештина попут дигиталне писмености и логичког размишљања, откривање нових иновативних решења и наравно дружење са девојчицама сличних интересовања.

Снежана Теофиловић, библиотекар