Хуманитарна акција за Јовану Кнежевић

Током сваке школске године организујемо и учествујемо у многобројним хуманитарним манифестацијама, а на крају школске 2016/17 године ученици, наставници, цео колектив и мештани Врчина организовали су многобројне хуманитарне активности у циљу прикупљања новчаних средстава за наставак лечења наше мештанке Јоване Кнежевић.

Живот сваког од нас свакодневно ставља пред разна искушења и тера нас да се боримо и истрајемо. У овој акцији свако од нас и сви ми заједно помажемо Јовани и њеној породици да истрају у њиховој животној борби.
Јована се са проблемима са видом бори од рођења, али је својом упорношћу са одличним успехом завршила основну школу у Врчину, а затим је наставила школовање у Средњој медицинској школи у Београду. Иако је све време школовања имала проблеме са видом, … одлазила на многобројне операције и терапије то је није омело да постигне сјајне резултате и да упорним радом уз велики труд упише Високу здравствену струковну школу у Земуну. Међутим, због великог оштећења вида Јована школовање не може да настави, а постоји и опасност од већих здравствених компликација.

Осим учешћа у прикупљању хуманитарних прилога у оквиру школе, продаје улазница за хуманитарни концерт, прикупљања новчаних средстава у оквиру црвеног крста, драмска радионица наше школе наступила је на хуманитарном концерту у суботу 17. јуна 2017.г, а на хуманитарном рукометном турниру свечану најаву програма водила је Емилија Крантић, прошлогодишњи носилац титуле Ђака генерације наше школе, а данас гимназијалка. У овој акцији учествовали су сви ученици и наставници наше школе, а коордиантори су биле Бојана Теофиловић, Данијела Апостоловић и Снежана Теофиловић.

Желимо и надамо се да ће хуманост наших суграђана и свих нас омогућити Јовани да прикупи потребна новчана средства за наставак лечења у Русији.