Поздравни говор Илинке Маринковић, секретара школе.

Поштовани,

поздрављам представнике Градске оптшине Гроцка, представнике Цркве, Месне канцеларије Врчин,  све остале госте, колектив, ученике наше школе и директора Добрицу Синђелића.

У име награђених наставника, ученика и свих запослених у школи желим упутити захвалност  директору школе, вредном  и стручном колективу, свим ученицима и запосленима.

Веровати у људе, у живот, у науку мој је мото.

Ја се нећу задржавати на питањима око уређења наше школе и начин на који ће се њени будући задаци извршавати. Ја ћу се задржати само на општим, главним циљевима који су стављени у њен задатак. То је школа која своје ученике из различитих социјалних слојева претвара у учене људе, како би били на корист свом народу. Једном речју ученике који с љубављу долазе и завршавају школу.  То значи да ће наша школа увек ићи за новинама, за новим знањем, за бољим успехом. То је идеја водиља којој тежи наша установа, уздижући љубав према поштовању сваког ученика, сваког појединца.

Гомилају се нова искуства, пристижу нова знања, вреднује се и на други начин оцењује, али једно сигурно иза сваког успеха  стоји рад. Има ли кога на свету ко не би имао потребе за новим знањем. Зато се школа стално развија и напредује. Данашње време, које је наш народ бацио у велику заједницу свих народа на свету,/миграција становништва/, са различитим обичајима, са другом културом, са друкчијим стањем и духовног и материјалног живота,  учинило је да у вези са тим  искрсну многа питaња наше данашњице за које је  потребно дубоко разумевање и мудрости. А наши корени, наш пут православља креће од Светог Саве, првог просветитеља и њему су данас сва врата школа отворена. Уколико  сваки појединац буде имао више успеха, он ће више и оправдати свети пут и свето дело.

Aко смо сви запослени на челу са директором школе, добили  задатак да испунимо завет  који је оставио Свети Сава, то Вас ја поздрављам топлим стиховима:

“Свети Саво, главо света!

Нек у школи знање цвета.

Молимо се сада сви

Свети Саво услиши!“

Маринковић Илинка, секретар школе