Комбинована чуда су свуда

У оквиру програма  Дечије недеље 2015 у нашој школи одржан је, сада већ традиционалан сусрет ученика млађих разреда са природним наукама  и њиховим лепотама.

У четвртак, 8. октобра 2015. године, под називом „Комбинована чуда су свуда“ кроз занимљиве огледе представљени су предмети физика, хемија, географија и биологија. Професори ових области Златана Ђорђевић, Милица Максимовић, Никола Љешњак и Јелена Вукчевић су заједно са ученицима шестих, седмих и осмих разреда представили науку на изузетно занимљив начин, кроз креативне огледе и спектакуларне  резултате истих. Између осталог представљено је:  како маса тела утиче на убрзање,  како настају вулканске ерупције,  како изгледа хемијски  камелеон,  како направити духа из боце, шта је то  микоризa,  како се издваја ДНК молекул….

Наука је очарала све присутне, а ми смо  још једном  доказали да чуда постоје, нарочито када су укомбинована са природним наукама.

И како слика говори више од хиљаду речи не преостаје нам ништа друго него да Вас препустимо  да уживате у нашим фотографијама.

 

Skip to content