Ликовна креативно – едукативна радионица

Ликовна радионица која се одржавала у нашој школи у сарадњи са Центром за културу Гроцка од 10. маја до 7. јуна 2019.год. окупила је бројне ученике од првог до четвртог разреда. Сваког четвртка и петка се рађала нова уметничка чаролија у ликовном кабинету.

Радионицу је водила Невена Марковић, мастер примењени уметник, графичар, а координатори у школи биле су учитељице Мирјана Јашић и Јелена Козлина.

Најмлађи полазници  су имали  прилику  да кроз креативан рад упознају историју и културу наше општине, као и знаменитости и богатства којима обилује.

Теме које су обрађиване биле  су различите. Тема којом је започела радионица била је пејзаж  Врчина, њиховог родног места   занимљивог по разиграном, валовитом рељефу и погледу на Авалу: место некадашњег средњовековног града Жрнова, данас са торњем као првим симболом наше модерне престонице. 

У наставку је обрађено више тема у различитим ликовним техникама и материјалима.

Портрет је рађен кроз лик  Илије Гарашанина, а графички дизајн кроз осмишљавање грба Врчина. Највећу креативност су показали на тему винчанске културе.          

Керамика је израђивана и декорисана материјалима и мотивима из природе, пре свега из биљног и животињског света.

Наредна тема се односила на Дунав, једнако значајан људима у прошлости и данашњици. Различите форме и колорит каменчића – асоцијација на речну обалу – украшавали су елементима речног екосистема.       

Веома занимљива и инспиративна радионица, коју су ученици оценили највишим оценама.

Велика посећеност само говори у прилог томе.

                                                                                           Учитељице : Јелена Козлина и Мирјана Јашић

 

Skip to content