Ликовна радионица

 „ЛИКОВНО ПУТОВАЊЕ 2017.

 

            По завршетку ликовне радионице „Ликовно путовање 2017. која је у ОШ „Свети Сава“ у Врчину реализована током првог полугодишта школске 2017/18.год. организована је групна изложба дечјих радова 19.01.2018.год. у Ранчићевој кући у Гроцкој.

Радионицу је  водила Марион Дедић, дипл. сликарка, координатори у оквиру школе биле су учитељице Гајић Драгана и Козлина Јелена.

Циљ радионице је био да  ​негује и подстиче​ дечју машту и стваралаштво, развија осећај за лепо, као и осећај за тимски рад и пријатељство кроз креативно проведено време.

Путовање кроз свет уметности одвијало се проналажњем инспирације како у културнoм наслеђу и природи непосредног и ширег окружења у којем живимо, тако и у култури и уметности других народа и земаља. Применом различитих ликовних и примењених поступака обрађене су теме од оних основних ,,вечитих’’ попут мртве природе, пејзажа, портрета и аутопортрета до актуелних које су се односиле на задате теме у оквиру дечјих ликовних конкурса или обележавања важних догађаја.

Дечја маштовитост и креативност изнедриле су и овог пута, бројна и веома успешна ликовна остварења, цртеже, слике и  различите уметничке објекте.

Веома смо задовољни оствареном сарадњом. Изложба је била круна рада наших ученика и са задовољством смо је посетили, како ученици, тако и  родитељи и наставници.

 

                                                                Координатори: Јелена Козлина и Драгана Гајић