ЛИКОВНИ КОНКУРС ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДА

ЛИКОВНИ КОНКУРС ПРИЈАТЕЉА ДЕЦЕ БЕОГРАДА

 

Ове године Дечја недеља посебну пажњу посвећује доприносу стварања позитивне климе за рађање и пружање подршке развоју модела одговорног родитељства. Стога, Програм активности и обележавања Дечје недеље у 2013. год. одвијаће се под слоганом:

 

Слушајте  мама и тата, желим сестру ил’ брата!

 

Са жељом да допринесемо скретању пажње најшире јавности на важност рађања деце у нашој земљи, Пријатељи деце Србије, Београда и чланице Пријатеља деце Београда организују у Дечјој недељи ликовни конкурс под мотом:

 

Слушајте  мама и тата, желим сестру ил’ брата!

 

Право учешћа на конкурсу имала су сва деца из основних школа Београда у категорији млађих разреда (од 1. до 4. разреда) и старијих разреда (од 5. до 8. разреда). Цртежи су се радили на  блоку бр. 4. или бр. 5. у акварел или темпера техници, воштаним или дрвеним бојицама. Сваки рад на полеђини садржао је читко исписане следеће податке: име и презиме аутора, разред и одељење, назив и адресу школе, име и презиме ментора – наставника  ликовне културе или учитеља,  и  број телефона.

У нашој школи велики број ученика одазвао се на овај конкурс, и своје жеље и поруке родитељима упутили су на најкреативнији начин изразивши своје мишљење визуелним путем.

О освојеним местима и наградама ученици и њихови родитељи биће благовремено обавештени, а градска изложба радова и додела награда биће организована у петак, 11.10.2013. год. на Фестивалу дечјег стваралаштва на Калемегдану.