Ликовнo – литерарни конкурс „Учитељству у част“ 

 

Дан школе прослављамо 19. маја кроз низ манифестација под називом „Савини Дани“.  Тим поводом,  наша школа је 2018. године установила наградни ликовнo – литерарни конкурс „Учитељству у част“  у знак сећања на нашу учитељицу Јацу.

Јасмина Крантић је завшила основну школу у Врчину у којој је касније и радила од 1992. до 2016. године. Носила је посебну благост и оптимизам, а њен ведар дух и племенитост били су несебични и према ђацима и колегама.  Остаће упамћена као ведра, насмејана и мила, и у сећању на њен осмех, a и на све драге колеге и колегинице учитеље, наставнике, професоре…. сваке године ћемо писати песме и приче – „Учитељству у част“.

Конкурс је расписан за све ученике основних школа Републике Србије и региона. Ове године мотив  конкурса је јединство, једнакост, инклузивност, а теме конкурса биле су: „Ово је земља за нас“, „Очима детета“ и  „У сваком поразу ја сам видео део слободе“.

Додела награда одржана је у среду 17. маја 2023. године у 17.00 часова у свечаној сали наше школе. На почетку програма чули смо првонаграђене радове  Петра Савића ученика 4/3 разреда,  и  Иве  Исидоровић, ученице 5/4 разреда наше школе, добродошлицу је пожелео директор наше школе Добрица Синђелић, и  уручио награде и похвалнице.

 

 Литерарни конкурс

  1. место освојили су ученици наше школе, чије смо радове чули на почетку данашњег програма: Петар Савић 4/3  и Ива Исидоровић 5/4

Литерарни конкурс 2.место  Калина Рајновић, ОШ „Светозар Милетић“ Земун и Вера Ђорђевић 5/1  ОШ „Свети Сава“ Врчин

Литерарни конкурс 3. место Страхиња Влашковић 1/4 ОШ „Јован Ристић“ Борча и  Душан Јеремић 5/4 ОШ „Свети Сава“ Врчин

 

Ликовни конкурс 1. до 4. разред

1.место Хана Кокотовић 2/2 и Милица Стојановић 2/2 ученице ОШ „Свети Сава“ Врчин

  1. место Лука Николић 2/1 и Маша Недељковић 4/1  ученици ОШ „Свети Сава“ Врчин
  2. место Филип Николић 3/1 ОШ „Иво Лола Рибар“ Скобаљ и Матија Ненадовић 2/1 ОШ „Свети Сава“ Врчин

 

Ликовни конкурс 5. до 8.разред

1.место Анушка Гајачки 6/2 ОШ „Свети Сава“ Врчин

  1. место Тара Мрђеновић 5/4 ОШ „Веселин Маслеша“ Београд

3.место Виктор Рибар 6/5 ОШ „Јеврем Обреновић“ Орид, Шабац

 

Честитамо свим учесницима – и деци и наставницима на уложеном труду. Сви награђени радови наћи ће се и на изложбеним паноима наше школе и биће објављени на сајту и у нашем школском годишњаку „Растимо заједно“.