Математичко такмичење „Мислиша 2024.“

 

Ове школске године математичко такмичење „Мислиша 2024.“ одржано је у четвртак, 14.03.2024.године, са почетком у 12 часова у просторијама школе.

Учешће на такмичењу узима сваке године велики број ученика од првог до осмог разреда. Такмичење се спроводи регуларно,по упутствима добијеним од Математичког друштва ,,Архимедес”. Одзив ученика за такмичење је велики, јер се пријављују ученици који воле математику, без обзира на оцену, они који желе да испробају своје математичко умеће и такмичарски дух. Ученици долазе расположени и такмичење доживљавају као једну врсту игре, математичког размишљања у пријатној и опуштеној атмосфери.

Сарадња Основне школе „Свети Сава“ из Врчина са Математичким друштвом „Архимедес“ одвија се  дуги низ година , али је интензивна , веома успешна и подигнута на још већи ниво  од  када је Математичко такмичење „Мислиша“ почело да се организује у нашој школи,па све до данас.

Заједно смо се потрудили да 14.марта 2024.године у нашој школи буде прави математички празник и да све протекне без икаквих проблема!