Наши „мали“ историчари на Међународном квиз такмичењу „НЕМАЊИЋИ“

      Поводом јубилеја 800 година самосталности Српске Православне Цркве Фондација Мир Божији организује међународно квиз такмичење под називом „Немањићи“. На такмичењу ће учествовати деца узраста од 10 до 15 година из Републике Србије, Републике Српске, региона и дијаспоре. Свака екипа биће састављена од 3 члана. Пријављене екипе из Републике Србије и Републике Српске ће заједно са такмичарима из региона, Европе, Америке, Аустралије, Канаде, Азије и Африке истог дана радити „online“ тест. Полуфинално и финално такмичење, у којем учествује осам најбоље пласираних екипа, ће се одржати у Београду уз директан телевизијски пренос за српске просторе и дијаспору.

    „Циљ ове највеће културне манифестације је проширење знања о културној историји и државности нашег народа. Пројекат се реализује уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја и подршку научних кругова Владе Републике Србије и Владе Републике Српске“, наводи се у саопштењу Фондације.

Екипу наше школе чине сјајни историчари, носиоци бројних награда на општинским и градским такмичењима из историје,  Андреј Николић 7/2, Огњен Декић 7/2 и Миодраг Дамњановић 7/1. Они ће већ 3.12.2019. године одмерити снаге са 339 пријављених екипа. Желимо им много успеха и среће!

http://mirboziji.com/resource/PREGLED%20PRIJAVLJENIH%20EKIPA

Данијела Апостоловић,

наставница историје