Наши мали Светосавци посетили Храм Светог Саве на Врачару

Данашња посета Храму Светог Саве на Врачару била је посебна за све ученике од првог до четвртог разреда. Захваљујући заједничкој сарадњи родитеља ученика, одељењских старешина, Вероучитеља и посебним залагањем Директора школе, господина Добрице Синђелића, ученици од првог до четвртог разреда добили су светосавске пакетиће од Његове Светости, Патријарха српског г.Порфирија у заветном Храму Светог Саве на Вачару.Нама и нашој школи је велика част што је Патријарх обрадовао управо наше ученике.

Успели смо, великим ангажовањем Директора школе и  залагањем ГО Гроцка, да за ову лепу и пригодну прилику обезбедимо четири аутобуса и тиме обезбедимо превоз за 190 пријављених ученика.  Ученици су у пратњи својих одељењских старешина, Директора школе и Вероучитеља,кренули испред школе у 10:15.Свечана церемонија у Храму почела је у 12 часова обраћањем Његове Светости Патријарха српског г. Порфирија. Након кратког и садржајног програма ученицима су подељени пакетићи. Повратак у Врчин био је око 13:30.

Сваки одлазак у Храм буди код свих нас посебна осећања, али данашњи одлазак ученици, а и сви ми који смо били, дуго ћемо памтити. Посебно смо поносни што смо у великом броју учествовали у свечаној подели пакетића, што смо на један леп и културан начин промовисали нашу школу одласком у Храм и показали да велики број наших ученика похађа Верску наставу. Савесно и у складу са својом професијом, допринели смо да се име наше школе која носи име Светога Саве помиње у најбољем смислу и оправдава постојање.