НАСТАВА У ПРИРОДИ ОШ „ Свети Сава“ Врчин Косјерић – Дивчибаре  2014/2015. год. април 2015. год. – 30. април 2015. год Хотел „Olympic ***“

 

Дивчибаре се налазе на планини Маљен, 37 km југоисточно од Ваљева, на надморској висини од  980 m. Благе је климе, са просечно 239 дана без ветра и 280 дана без падавина, а зиме обилују снегом. Просечна температура лети не прелази 22°C. Пролеће почиње већ у марту, када буја природа и вегетација. Обилују богатим биљним и животињским светом, а обиље извора и текућих вода сврставају Дивчибаре – Косјерић у атрактивна туристичка места, која су привлачна током сва четири годишња доба.

Хотел је окружен предивним парком, пропланцима, листопадним и четинарским шумама и стазама за шетње и тренинге.

Објекат Olympic ***  има две учионице, дискотеку, амбуланту, сопствену пекару и шест терена за спортске активности. Располаже са 120 лежаја у једнокреветним , двокреветним и трокреветним собама. Располаже и са 6 апартмана. Собе су опремљене модерним намештајем, ТV и купатилима. Идеалан је за извођење школе у природи. Косјерић је градско насеље у општини Косјерић у Златиборском округу. У непосредној близини хотела протиче река Скрапеж.

Циљеви и задаци наставе у природи су у потпуности остварени. Испуњени су сви здравствено-рекреативни, васпитни, образовни и културни садржаји. Наставу у природи реализовали су: Радица Костадиновић, одељењски старешина 1/2, Љубинка Вагић, одељењски старешина 3/3 и Драган Кузмановић, одељењски старешина 4/4.