Николић Андреју , ученику 3/2 разреда наше школе, уручена награда у оквиру конкурса „Радионица баснописаца”

У жељи да се дело Доситеја Обрадовића приближи најмлађима, Задужбина „Доситеј Обрадовић“ осмислила је „Радионицу баснописаца“ у којој најмлађи пишу своје басне и сликају главне јунаке. „Радионица баснописаца“ је традиционална и препознатљива активност Задужбине „Доситеј Обрадовић“ у којој је до сада учествовало више хиљада ђака трећег и четвртог разреда основних школа у Србији.

У понедељак, 6. јуна, у 12 часовa, у простору Бео зоо-врта свечано су уручене награде конкурса Задужбине „Доситеј Обрадовић“, под именом „Радионица баснописаца“. Био је то осми по реду конкурс, на ком је више од пeт стотина ученика трећег и четвртог разреда из 70 основних школа из свих крајева Србије послало на конкурс своје литерарне и ликовне радове. Ђаци су писали и цртали своје басне или илустровали познате басне чувених баснописаца, служећи се при томе различитим техникама.

Жири, који већ неколико година учествује у избору најбољих радова на конкурсу „Радионица баснописаца“, радио је у саставу: Слободан Станишић, књижевник, председник жирија, Марија Бишоф, књижевница и академски сликари Ивана Видић и Предраг Тодоровић одабрао је најбоље радове у неколико категорија.

У веселој атмосфери и забавном дану пуном узбуђења , уз позоришну представу  у присуству великог броја ученика основних школа, њихових учитеља и родитеља, заменик градског секретара за образовање и дечју заштиту Игор Раичевић, управница Задужбине Мирјана Драгаш и књижевник Слободан Станишић, уручили су награде учитељима и  добитницима у неколико категорија.  У категорији за НАЈБОЉИ ТЕКСТ И ИЛУСТРАЦИЈУ, Андреју Николићу ученику III2 разреда наше школе уручена је друга награда за текст и илустрацију „Две овце“.

Заиста је лепо бити део овакве манифестације која окупља велики број основаца са целе територије Србије, од чега је знатан број школа из Београда.Нa овј начин развијамо креативност код децe, дружење кроз стваралачку игру, учење на Доситејевим поукама и порукама које говоре о животу, лепоти, хуманости и разумевању, о поштовању различитости.

Честитамо Андреју Николићу и желимо му пуно успеха у будућем раду!


Teen Blowjobs
Nude Beach Sex
Painful Anal Videos
Ebony Sex Videos
Adult Site Builder