Основна школа „Свети Сава“ из Врчина на 19. Ревији стваралаштва“ у Сава Центру

У оквиру  манифестација током Дечије недеље, на позив организације Пријатељи  деце Новог Београда  не 19. Ревији стваралаштва деце и младих Београда  у четвртак 9. октобра 2014.године, у великом фоајеу Сава Центра Основна школа „Свети Сава“ из Врчина представила се изложбом црно-белих фотографија Упознај моју школу, упознај моје место.  Аутори поставке су: Марина Митрић, проф.ликовне културе и Снежана Теофиловић, школски библиотекар, као и чланови ликовне и библиотекарске секције.

смо у могућности да представимо Power Point презентацију школе и школских активности и школски часопис.

Наша школа се представила и  у ревијалном делу програма наступом етно певачке групе са традиционалном народном песмом из јужне Србије „У село кавга голема“. Чланице етно певачке групе су : Мирјана Ђорђевић, Лидија Божиновић, Теона Лазаревић, Анастасија Кангрга – Микулић, Наталија Фаркаш, Невена Теофиловић и Василија Бугарски. Вокални педагог етно певачке групе је Мила Ђачић, мастер етномузикологије. У  ОШ „Свети Сава” у Врчину  ради од 2011. године  као професор музичке културе .

Манифестација је одржана под покровитељством Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања,  Града Београда – Градске управе Секретаријата за културу и Градске општине Нови Београд.

Захваљујемо се Сузани Поњавић на позиву за учешће и директору наше школе Добрици Синђелићу на константној подршци у припреми и реализацији учешћа на овој манифестацији.