Почела настава кинеског језика у Основној школи „Свети Сава“ у Врчину од уторка  19. маја 2015.године

Упоредо са продубљивањем размене са Кином у политичкој, економској и културној области у Србији се већ годинама учи кинески језик.  Програм је обухватао ученике  средњих школа, а са све већом заинтересованошћу и растом ентузијазма за учење кинеског језика, програм је намењен и ученицима основних школа.

Наша школа се труди да својим ученицима увек понуди нове, актуелне садржаје, те смо и овога пута, великим ангажовањем и  успостављајући сарадњу са Амбасадом НР Кине успели да организујемо  БЕСПЛАТАН КУРС кинеског језика за ученике наше школе.

 Настава се  реализује у два термина  уторком за ученике 1 – 4.  разреда  и  два термина средом  за  ученике  5 – 8.  разреда.

Распоред група и термина налази на огласној табли на ђачком улазу у школу.

Часове држи професорка Чанг Феи, а први часови су протекли на обострано задовољство и  одушевљење.  Ученицима су представљени традиција и  култура Кине, главни град Пекинг као и многобројни традиционални украси и занимљивости. Научили смо неколико идиома кинеског знаковног писма и са  великим ентузијазмом и нестрпљењем сви чекамо следећи час.