Посета манастиру Фенек и спортски дан на салашу „Стремен”

 

У уторак, 30. маја 2023. године, ученици од петог до осмог разреда посетили су салаш „Стремен” и манастир Фенек у Јакову, који је удаљен 25 километара од Београда. Посета је реализована у виду полудневног излета, предвиђеног годишњим планом рада наше школе. Излету је присуствовало 67 ђака, у пратњи трију наставница.

Програм активности на салашу био је организован у два дела. Ученици су најпре имали на располагању богат спортско-рекреативни садржај, који су водили обучени аниматори. Кроз низ спортских игара подсетили смо се важности тимског духа, осећаја заједништва и здравог начина живота. Након спортских активности ученици су обишли ергелу и одслушали предавање о њеном раду, те сазнали низ занимљивости о коњима.

Пут смо наставили према манастиру Фенек, који припада сремској епархији Српске православне цркве. Изграђен је у XV веку и поседује богату традицију. Ученици су у надахнутом обраћању монаха овог манастира сазнали детаље из његове прошлости, увидели значај манастира за нашу историју и чули за низ културних делатника који су на овај споменик културе оставили велики траг.

Излет је протекао у знаку дружења, спортских активности, лепог времена и у стицању нових знања, искустава и успомена.

 

 

Драгана Митрић

Милица Максимовић

Анђела Калуђеровић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content