Позоришна представа у нашој школи

 

Гостовање позоришта „Пан театар“ из Београда

Годишњим планом рада Основне школе ,,Свети Сава” у Врчину за школску 2023/24.год. предвиђен је одлазак ученика у позориште, као и гостовање чланова позоришта.Стручно веће за разредну наставу, уз сагласност Савета родитеља, донело је одлуку да се реализује позоришна представа у нашој школи.

Позоришна представа: „Мала сирена“ у извођењу позоришта Пан Театар из Београда, 25.03.2024.године у свечаној сали наше школе

Позориште вековима има једну од главних улога у развоју светске уметности. Магични свет позоришних представа има веома јак утицај на дечју креативност. Позориште је универзално средство за развој и васпитање детета. Оно је посебан свет са душом. Упознавање овог света чини дететов живот занимљивим .Такође, позориште упознаје дете са правилима и нормама понашања у друштву. Оно учи дете да разуме људе и изрази своја осећања. Током представе деца посматрају односе међу људима и виде како изражавају радост, бес, одушевљење, разумеју тако сложене појмове као што су љубав, пријатељство, мржња, издаја, патња, оданост и нада.

Уживајући у представи, код ученика је настављен рад на развијању естетичке компетенције, комуникацијске и одговорног односа према околини. Гледајући представу деца су развијала естетску перцепцију, креативни потенцијал и полако почињу да разумеју уметност, а и појављује се интересовање за културу и књижевност.

Позоришна представа „Мала сирена“ у извођењу позоришта Пан Театар из Београда, у потпуности одговара развојној психологији ученика од првог до четвртог разреда.