Позоришна представа за ученике наше школе

Годишњим планом рада Основне школе ,,Свети Сава” у Врчину за школску 2021/22.год. предвиђен је одлазак ученика у позориште. Због тренутне епидемиолошке ситуације услед пандемије вируса COVID 19, Стручно веће за разредну наставу, уз сагласност Савета родитеља, донело је одлуку да се реализује гостовање чланова позоришта „Пан театар“.

У жељи да љубав према позоришној уметности и уметности уопште, не занемаримо или ускратимо деци, позориште „Пан театар“ гостовало је  у нашој школи 08.12.2021.године и изведена је представа „Аска и вук“ у свечаној сали наше школе, уз поштовање превентивних епидемиолошких мера.Представу је режирала и адаптирала Оливера Викторовић Ђурашковић.

Позоришна представа „Аска и вук“ је рађена по познатој приповетци Иве Андрића и говори о снази уметности – физички слабија овчица Аска се супротставља далеко снажнијем Вуку, својим јединим оружјем – игром. Лепота уметности може да учини чудо и да заустави највеће зло.

Сценски покрет и балетска кореографија зауимају значајно место у овој представи, па је и на тај начин едукативна и прилагођена најмлађем узрасту деце. Представа је прилагођена како начином драмске игре, тако и приближавањем лепоте балета и класичне музике. Представа је интерактивна, тако да деца имају потребу да учествују.

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content