ПОЗОРИШТЕ ЈЕ УВЕК У МОДИ

 

Годишњим планом рада Основне школе „Свети Сава“ у Врчину за школску 2022/23. годину предвиђени су разноврсни едукативни садржаји које ученици могу да реализују ван учионице: посете позоришту, биоскопу, излети, екскурзије, полудневни излети, посете музеју, зоо врту, заштићеном природном станишту и многе друге. Ученици првог до петог разреда наше школе, заједно са својим одељењским старешинама, имали су прилику да у свечаној  сали „Академије 28“ у Београду, у организацији „Беоарса“ из Београда, гледају велику новогодишњу представу под називом „Деда Мраз на крововима Париза“. Представа је авантура са акробацијама, сценским борбама, а млади и деци омиљени познати глумци преносили су  добру атмосферу и уз оригиналне сонгове подстицали су децу на смех, глумци попут: Ивана Михаиловића, Драгане Дабовић, Миљане Гавриловић, Мине Обрадовић, Александра Ристоског, Богдана Богдановића, Стефана Илића Фрте и Божидара Маровића.

Прича је испреплетана са великим проблемом у који је упао Деда Мраз носећи деци поклоне . Храбри Оџачари Париза му прискачу у помоћ, побеђујући негативце и спашавају Нову годину.

Срећни смо и поносни на наше ученике који су део свог слободног времена посветили позоришној уметности, одвојили се од својих мобилних телефона и уживали гледајући представу. Све време трајања представе били су пристојни поштујући правила понашања у позоришту. Били су прави представници своје школе и места одакле долазе. Све време од поласка из Врчина, до повратка, одељењске старешине водиле су рачуна о безбедности ученика и показале професионални однос. Директор школе, господин Добрица Синђелић, био је све време у контакту са наставницима и организаторима.

Наставићемо и у даљем раду да негујемо културне навике ученика, да их подстичемо да читају, да глуме, да одлазе у позориште и учествују у представама које се организују у нашој школи. На тај начин дајемо свој допринос развоју целокупне личности сваког детета.