Празници нам стижу

 

Годишњим планом рада  Основне школе „ Свети Сава “ у Врчину за школску 2023/24.год. предвиђени су разноврсни едукативни садржаји које ученици могу да реализују ван учионице: посете позоришту, биоскопу, излети, екскурзије, полудневни излети, посете музеју, зоо врту, заштићеном природном станишту и многе друге.

Ученици наше школе, тачније, ученици првог, другог, трећег и  четвртог разреда, заједно са својим одељењским старешинама, имали су прилику да у свечаној  сали „Академије 28“ у Београду, у организацији „Беоарса“ из Београда, гледају велику новогодишњу представу под називом „Распевана Новогодишња авантура са Деда Мразом“. Одлазак у позориште реализован је 11. 12. 2023.године. Представа је авантура са певањем и плесом, а млади и познати глумци пренели су добру атмосферу и уз оригиналне сонгове подстакли децу на смех.

Деци омиљени глумци попут: Ивана Михаиловића, Драгане Дабовић, Нине Јанковић, Мине Обрадовић, Александра Ристоског, Матеје Поповића, Стефана Илића Фрте и Божидара Маровића, држали су пажњу све време трајања представе.

Срећни смо и поносни на наше ученике који су део свог слободног времена посветили позоришној уметности  и одласку у позориште, одвојили се од својих мобилних телефона и уживали гледајући представу. Све време трајања представе поштовали су позоришни бонтон, били су прави представници своје школе и места одакле долазе. Све време од поласка из Врчина, до повратка, одељењске старешине водиле су рачуна о безбедности ученика и показале професионални однос. Директор школе, господин Добрица Синђелић, био је све време у контакту са наставницима и организаторима.

Наставићемо и у даљем раду да негујемо културне навике ученика, да их подстичемо да читају, да глуме, да одлазе у позориште и учествују у представама које се организују у нашој школи. На тај начин даћемо свој допринос развоју целокупне личности сваког ученика.

 

Љиљана Кнежевић