Пројекат  “ Мој викенд у Бечу “

Основна школа “Свети Сава“ је од маја 2015. партнерска школа на пројекту “Мој викенд у Бечу“.

Пројекат је иницијатива Немачко – аустријског едукативно културног центра – Вилкомен и настао је са циљем популаризације немачког језика као другог страног језика у основним и средњим школама. Он доприноси умрежавању и међусобној сарадњи основних, средњих и приватних школа, размени добре праксе из наставе страног језика, као и развијању свести код деце о важности поседовања језичких компетенција. Координатори овог пројекта у нашој школи су Александра Гајачки и Ранка Ступар, професорке немачког језика и књижевности.

У оквиру овог пројекта је организовано такмичење основаца и средњошколаца у познавању немачког језика, и то у двадесет градова широм наше земље. Такмичење је у свим партнерским школама одржано у суботу, 16. маја 2015. године са почетком у 11:00 часова. Ученици су имали на располагању сат времена да покажу колико познају немачки језик.

Само такмичење је наградног карактера. Најбоље пласираним ученицима се пружа могућност да добију међународно признате сертификате Гетеовог института у Београду, неки ће имати прилику да проведу викенд у Бечу и упознају се са културно-историјском баштином аустријске престонице, а осталим ученицима који буду постигли значајне резултате биће обезбеђене вредне награде у виду речника, књига и часописа на немачком језику.

Петнаест ученика ОШ “Свети Сава“ је учествовало на овом такмичењу. Резултате такмичења очекујемо у првој недељи јуна.

Слика 1

Skip to content