ПРОСЛАВА ШКОЛСКЕ СЛАВЕ – СВЕТИ САВА

Наша школа има част да носи име једног од најзначајнијих личности наше историје. Школска слава обележена је 27.01.2017. год.

  • 08.00 – ученици су присуствовали Литургији у Храму Светих апостола Петра и Павла у Врчину.
  • Одржан је школски час посвећен личности и делу Светог Саве.
  • 11.00 – Резање славског колача

Директор школе, Добрица Синђелић, је најпре поздравио све присутне и пожелео срдачну добродошлицу. Приступило се резању славског колача са оцем Димитријем, свештеником Храма Светих апостола Петра и Павла у Врчину.

  • Свечана академија у свечаној сали наше школе
  • Изложба ликовних радова

 

Свечаности су присуствовали ученици, наставници, колеге пензионери, представници Школског одбора, Савета родитеља, представници локалне самоуправе, директори државних и друштвених предузећа и представници политичког живота наше општине.

Имали смо посебну част да угостимо делегацију из Основне школе „Тоне Чуфар“ из Марибора, Словенија, коју смо посетили током стручно-едукативне посете и са којом је наша школа раније потписала протокол о сарадњи. Присутнима се обратила директорка школе, госпођа Шпела Дрственшек.

Културно-уметнички програм припремиле су проф. музичке културе Мила Ђачић и проф. српског језика Јелена Лепен. Изложбу средњовековног накита приредила је проф. ликовне културе Марина Митрић. Програм је припремљен и реализован у сарадњи са  библиотекарком Снежаном Теофиловић.

 

Наша школа је и ове године расписала литерарни конкурс на тему „Савиним стопама“.  Своје радове су прочитале Дејана Теофиловић првонаграђена у категорији поезије и Катарина Маринковић првонаграђена за прозни рад.

 

Прослава школске славе је прилика за доделу награда за успехе на такмичењима током шк. 2015/16. год.

Постигли смо изузетне резултате на такмичењима на свим нивоима и остварили историјска постигнућа за нашу школу пласманима на  државна такмичења из: српског језика, историје, хемије и биологије, и освојеним местом на државном такмичењу из биологије.

Српски језик

На такмичењу у знању граматике Емилија Крантић остварила је пласман на градско такмичење на коме је освојила  3.место.

Књижевна олимпијада

Емилија Крантић, Милица Живковић и Марија Павловић пласирале су се на градско такмичење, где су освојиле: Милица Живковић 2.место и Емилија Крантић  3.место. Предметни наставник обе ученице је проф. српског језика Марија Старчевић.

Марија Павловић  је освојила 1.место на градском и пласирала се на државно такмичење. Предметни наставник је  проф. српског језика Сунчица Ђорђевић.

Биологија

На градском такмичењу значајне резултате постигли су Алекса Васић – 2.место и Емилија Крантић, 3.место, а Михаило Вујић је на градском такмичењу освојио 1.место, пласирао се  на државно такмичење на коме је освојио треће место  и једини је ученик из Београда са освојеним местом на државном такмичењу.

Предметне наставнице су Јелена Вукчевић и Сандра Весић.

Историја

На градском такмичењу Анастасија Кангрга Микулић  освојила је 3.место и  пласирала  се на државно такмичење.

Предметни наставник је Данијела Апостоловић.

Хемија

На градском такмичењу Анастасија Кангрга Микулић  освојила је 1.место и  пласирала  се на државно такмичење.

Предметне наставнице су Милица Максимовић и Катарина Живановић.

Географија

На градском такмичењу Саша Вагић је освојио  3.место.

Предметни наставник је Никола Љешњак.

Музичка култура

Током претходних година уживали смо у наступима вокалне етно групе наше школе, а како би се изузетност постојања оваквог школског састава заувек забележила и сачувала, школа је и издавач аудио ЦД-а са нумерама у извођењу чланица вокалне етно групе:  Лидије Божи­но­вић, Мир­јане Ђорђевић, Теоне Лаза­ре­вић, Васи­лије Бугарски, Невене Теофиловић, Ана­ста­сије Кан­грга Мику­лић и Ната­лије Фаркаш. Oд постигнућа на такмичењима издвајамо: освојена три прва места на градском такмичењу у категоријама соло наступа, дуета и терцета: Лидија Божи­но­вић, Мир­јана Ђорђевић, Невена Теофиловић и Ана­ста­сија Кан­грга Мику­лић.

Предметни наставник је Мила Ђачић.

Математика

У категорији млађих разреда највиши ранг такмичења је општинско такмичење, а најбоља на нашој општини, освојивши прво место,  била је ученица трећег разреда наше школе – Биљана Стевановић.

Учитељица је Мирјана Јашић.

Рукомет

Освојивши прво место на општинском и прво место на градском такмичењу екипа ученица 7. и 8.разреда пласирала се  на међуокружно такмичење  на коме су освојиле друго место. Екипу су чиниле: Анђела Благојевић, Милица Теофиловић, Сања Кнежевић, Јелена Маринковић, Марија Вагић, Анђела Пешић, Николија Апостоловић, Марина Чамџић , Таша Ђорић, Анђелија Петрић, Сара Бугарчић  и Тамара Матејић. 

Предметни наставник  је  Александра Бојанић.

Ликовно стваралаштво:

„Радионица баснописаца“

Задужбина „Доситеј Обрадовић“ расписала је конкурс на државном нивоу и у категорији за најбољи текст и илустрацију од  неколико стотина учесника из целе Србије награђен је ученик наше школе Андреј Николић освојивши друго место за текст и илустрацију. Учитељица је Мирјана Јашић.

Васкршње ликовне радости деце Београда 

Пласман и награде на градском такмичењу имали су: Јана Маринковић,  Милош Крантић  и Јелисавета Јашић .

Ликовни конкурс „Мали Пјер“

На градском такмичењу  за најбољу дечју карикатуру “Мали Пјер” у 2016.год. Максим Вулета  је освојио  3.место.

 Координатор ликовне секције млађих разреда је Јелена Козлина.

Глума

Ученици наше школе такмичили су се у две категорије, а у појединачном пласману ученица Марија Раденковић, освојила је на градском такмичењу награду за најбољу женску улогу.

 Координатор драмске радонице је Бојана Теофиловић.

 

На прослави школске славе били смо и сведоци да је један наш ученик осетио потребу да узврати својој школи на указаном поверењу и пажњи. Лука Вуковић даровао је директору школе и школи своје ликовне радове.

 

Skip to content