Сава центар  Колибри – Магично путовање

Најмлађи ансамбл музичке продукције РТС, дечији ансамбл Колибри, по први пут је у  недељу 5. априла, наступао на сцени Велике дворане Сава Центра, изводећи хитове са свог последњег компакт диска, као и неке од најпопуларнијих композиција из свог репертоара.  Други концерт  одржан је  у недељу, 10. маја , а оба концерта су распродата и тражила се карта више.

Публика  је могла да чује предивне песме са албума „Колибри планета“ међу којима се издвајају „Кад би мени дали“, „Планета“, „Увек диван дан“, „Ноћна мора“, „Колибри блуз“… Песме за овај албум писали су Бајага, Ненад Милосављевић, Дејан Цукић, Рамбо Амадеус, Никола Чутурило и други познати музичари.

Велика подршка хору Колибри је  оркестар Биг Бенда РТС-а  који  музицира  заједно са распеваним малишанима.  Уметнички руководилац хора је Љиљана Ранђеловић и диригент Биг Бенда Иван Илић.

Водитељ програма је глумац Ненад Радовић.

Дечји хор Колибри, основан је 1963. године. Оснивач и дугогодишњи диригент овог најмлађег ансамбла у оквиру Музичке продукције РТВ Србије била је Милица Манојловић.

Колибри је јединствени дечји хор препознатљиве културе певања, допадљиве интерпретације и високо професионалног односа према музицирању гајеном у осмишљеној љубави према музици, активном примању музике чију поруку јединственим задовољством преноси на слушаоце. Став при певању, дисање, осмишљавање интерпретације, разумевање текста, био он на српском или не, ставља се у функцију музичког израза.

Хор је одржао више од стотину концерата у земљи и иностранству, учествовао у аудио драмама, у телевизијским емисијама и серијама, као и на филму. За собом има седам аудио касета, 19 сингл и 42 лонг-плеј грамофонске плоче и четири аудио ЦД-а у издању ПГП-РТБ/РТС.

У хору Колибри пева  Теодора Тимотић  ученица 5/1 разреда наше школе, а на концерту 10. маја  подршку су јој пружиле другарице Анастасија Ивковић, Марија Бурсаћ и Милица Теофиловић, такође ученице 5/1 разреда наше школе.