Савини дани – конкурс „Учитељству у част“

 

Дан школе прослављамо 19. маја кроз  низ  манифестација под називом „Савини Дани“.  Тим поводом,  наша школа је 2018. године установила наградни ликовнo – литерарни конкурс “Учитељству у част“ за све ученике основних школа Републике Србије и региона у знак сећања на нашу учитељицу Јацу.

 

Јасмина Крантић је завшила основну школу у Врчину у којој је касније и радила од 1992. до 2016. године. Носила је посебну благост и оптимизам, а њен ведар дух и племенитост били су несебични и према ђацима и колегама.  Остаће упамћена као ведра,  насмејана и мила, и у сећању на њен осмех, a и на све драге колеге и колегинице учитеље, наставнике, професоре…. сваке године ћемо писати песме и приче  „Учитељству у част“.

 

Ове године мотив конкурса био је неговање и чување писма и српског језика. Председник жирија био је наш драги и уважени песник Мирослав Кокошар, који је  на свечаности организованој 18. маја 2022. године са директором наше школе господином Добрицом Синђелићем доделио награде и похвалнице.

 

Конкурс је расписан 11. марта, резултати конкурса објављени су на сајту наше школе 4. маја 2022.г. Награђени радови налазе се на изложбеним паноима наше школе и објављени су у нашем школском годишњаку „Растимо заједно“. Сви добитници награда који вечерас нису могли да присуствују додели могу доћи у нашу школску библиотеку где ће их награде спремно чекати,a похвалнице ћемо послати поштом на адресе школа.

 

Програм су водиле Софија Маринковић и Јулијана Перић, ученице 7/4 разреда,  хор наше школе је под руководством наставнице музичке културе Миле Ђачић извео управо њену ауторску песму „Из школе сам Свети Сава!“ а све госте дочекали смо песмом „Поздрав из Србије“ – солисти Драгана Ђорђевић 6/2 и Мина Маринковић 5/2. У хору су певали и ученици трећих и четвртих разреда наше школе у сарадњи са учитељицама Аном Синђелић и Слађаном Вагић. Жирирање и изложба ликовних радова руководиоци ликовне секције наст.ликовне културе Марина Митрић и учитељице Јелена Козлина и Мирјана Јашић; сарадник у жирирању Анастасија Пешић ученица 7/1 разреда  наше школе која се пласирала на државно такмичење дечије карикатуре „Мали Пјер“

 

Одговорни организатор је директор школе Добрица Синђелић, а координатор и реализатор школска библиотекарка Снежана Теофиловић.

 

Још једном искрено захваљујемо

свим учесницима и гостима који су се одазвали нашем позиву.