И то смо достигли… ПЕТНИЦА!

   Настављајући успешну тридесеттрогодишњу традицију, истраживачка станица Петница је крајем септембра и ове године организовала ЛЕТЊУ НАУЧНУ ШКОЛУ- двонедељни научно-образовни програм за ученике 8. разреда основних школа.

   Летња научна школа је вишедисциплинарни програм увођења заинтересованих научника у основне методе науке и истраживачког рада. Током ЛНШ, ученици могу да се непосредно ангажују у активностима теоријског, практичног и исраживачког карактера у области астрономије, биологије, електронике, физике, хемије, географије, археологије, математике, психологије, рачунарства, историје…као и кроз рад различитих радионица.

   За нашу школу, са овог списка понуђених научних области, битна је БИОЛОГИЈА, јер велики заљубљеник у биологију, ученик МИХАИЛО ВУЈИЋ био је члан овог тима успешних ученика и у току две недење уживао у чарима биолошке а и других наука.

  До Петнице стигао је пре свега због велике љубави према биологији али и великим и напорним радом. Са професорком биологије Јеленом Вукчевић већ две године постиже изванредне резултате на такмичењима

                                                                                                                Професорка биологије

                                                                                                                     Јелена Вукчевић

 

 

 

 

 

Skip to content