Свечана додела диплома, похвалница и сведочанстава ученицима осмог разреда

 

28. јун 2023. године


Мала матура је увек несвакидашња прилика – кулминација година упорног и тешког рада, остварење циљева
и признавање остварених успеха.

У среду 28. јуна 2023. године, а након реализације сва три теста у оквиру завршног испита, ученици осмог разреда генерације рођене 2008. и 2009. године свечаном доделомдиплома, похвалница и сведочанстава завршили су своје осмогодишње школовање.

Све присутне ученике и родитеље, пригодним говором  поздравио је директор школе Добрица Синђелић, а у свечаном програму учествовали су ученици наше школе, Драгана Ђорђевић, Анђелија Бајић и Лука Тијанић. Овенчанимногобројним наградама на такмичењима, а у припреми са наставницом музичке културе Милом Ђачић, овом приликом Драгана је на клавиру одсвирала „Турски марш“ а Лука и Анђелија су отпевали песму Бјелог дугмета „Ружица си била“.  

Као и сваке године и ове године посебно смо поносни на ученике који су током свог школовања имали одличан успех и постигли запажене резултате. Награде и похвалнице уручили  су директор школе Добрица Синђелић, дародавац Јелена Вулета и одељењске старешине: 8/1 Сања Соколов, 8/2 Снежа Шкипина 8/3 Златана Ђорђевић  и 8/4 Слађана Вагић.

Најбољи међу најбољима и Ђак  генерације је Данило Лазаревић ученик 8/3 разреда.

Данило је носилац Вукове дипломе и носилац посебних диплома за изузетна постигнућа из српског језика и књижевности, географије, историје, физике, математике и хемије.

Спортисткиња генерације је Јована Јерковић ученица 8/1 разреда која је такође и вуковац и носилац посебне дипломе за спорт.

Уметник генерације је Лука Тијанић такође ученик 8/1 разреда. Лука је носилац Вукове дипломе и посебних диплома из музичке културе, енглеског језика, математике и географије.

Изузетни ђаци, још боља деца и носиоци Вукове дипломесу:

У одељењу 8/1: осим Луке и Јоване вуковци су и Анастасија Пешић и Емилија Дамњановић. Од многобројних такмичења током школовања у осмом разреду на државном такмичењу Емилија је освојила друго место из историје, а Анастасија такође друго место из српског језика и језичке културе и трећу награду из географије; Емилија је и носилац посебних диплома за спорт, историју и хемију, а Анастасија за српски језик и књижевност, географију, историју, ликовну културу, физику и хемију. Данило, Емилија и Анастасија стигли су до екипног полуфинала међународног такмичења „Немањићи“

Вуковци у 8/2 су: Јана Драча – посебна диплома из српског језика и књижевности као и технике и технологије;  Андреј Ђорић – посебна диплома из српског језика и књижевности и такође технике и технологије; Михаило Исидоровић и Доротеа Петровић.

У 8/3 уз Данила Лазаревића носилац Вукове дипломе  је и Филип Свејковски који је и носилац посебне дипломе из хемије

И у 8/4 вуковци су Маша Митић – посебна диплома из биологије;  Андреј Лујић – посебна диплома из физике;  Ивана Миладиновић – посебна диплома за хемију и српски језик и књижевност и Јулијана Перић – посебна диплома за српски језик и књижевност.

Што се тиче постигнућа на такмичењима у осмом разреду на републичком и међународном нивоу посебним дипломама овенчани су:  Дејан Вагић 8/3, 3.награда на републичком такмичењу из технике и технологије – ауто моделарство и Лена Апостоловић  8/2, 2. награда на републичком такмичењу из технике и технологије – ракетно моделарство; Лука Тијанић 8/1, 4. Место на међнародном такмичењу „Willkomen“,

Ученици са 5,00 просеком су још и Милица Теофиловић и Теодор Лазаревић ученици 8/1 разреда.

Сви ученици који су се кандидовали за  престижна звања ђака генерације, спортисту и уметника генерације изузетни су по својим успесима као и у постигнућима на такмичењима, тако да школа награђује и Анастасију Пешић, Емилију Дамњановић и Ивану Миладиновић као кандидате за ђака генерације, затим  Ању Петровић и Тијану Трајковић носиоце  посебних диплома за спорт и кандидаткиње за спортисткињу генерације и са посебним дипломамам из музичке културе, али и кандидате за уметника генерације  Ану Миленковић и Анђелију Бајић.  Приликом  доделе ових награда изненадио нас је наш уметник генерације Лука Тијанић својим фантастичним извођењем народне изворне песме „Расти, расти, мој зелени боре!“.

Ученицима којима није понестало ни знања ни труда ни среће, а који су такође постигли одличан успех су:

8/1 –  Хелена Божиновић, Лазар Марковић, Наталија Јанковић и Марко Узелац;

8/2 – Јована Анђелковић, Маша Миловановић, Ања Петровић, Ивица Максимовић, Анђелија Бајић, Петар Шавелић, Вук Ранковић и Александар Јовановић;

8/3 – Алекса Величковић, Катарина Новаковић, Ленка Вујић, Ива Копривица, Ана Миленковић и Дејан Вагић;

8/4Јелисавета Јашић, Јован Лукић, Софија Маринковић, Филип Опра, Магдалена Радић, Ања Стекић и Наталија Теофиловић.

И једина ученица без и једног јединог изостанка у осмом разреду је Катарина Новаковић 8/3.

Тако да у генерацији ученика осмог разреда у школској 2022/23. години имамо 44 изузетна  дечака, 44 изузетне и дивнедевојчице и укупно 42 одлична ученика и ученице. Тако да сви заједно и ученици и школа и родитељи можемо да се поносимо и знањем и васпитањем наших ученика.

Кроз данашњи програм водиле су нас Анамарија Матејић и Елена Копривица ученице 6/3 разреда.

Сви матуранти су  својим потписом у матичним књигамасвечано завршили првих осам година школовања.

 

Честитамо!