Свечана додела диплома, похвалница и сведочанстава ученицима осмог разреда 28. јун 2024. године

 

28. јун 2024. године

Мала матура је увек несвакидашња прилика – кулминација година упорног и тешког рада, остварење циљева и признавање остварених успеха.

У  петак 28. јуна 2024. године, ученици осмог разреда генерације рођене 2009. и 2010. године свечаном доделом диплома, похвалница и сведочанстава завршили су своје осмогодишње школовање.

Ове године имали смо несвакидашњу прилику да ову свечаност реализујемо на бини у школсом дворишту. Све присутне ученике и родитеље, пригодним говором  поздравио је директор школе Добрица Синђелић.

Почетна знања и основе школовања стечена са учитељицама:  Љубинком Вагић и Бојаном Теофиловић и учитељем Миланом Сантрачем који је наследио нашег драгог учитеља Божидара Теофиловића који је тада, када су садашњи осмаци завршили први разред отишао у пензију, ђаци су наставили да надограђују с предметним наставницима и као и сваке године и ове године посебно смо поносни на ученике који су током свог школовања имали одличан успех и постигли запажене резултате. Награде и похвалнице уручили  су директор школе Добрица Синђелић, дародавац Јелена Вулета и одељењске старешине: 8/1 Горица Милошевић, 8/2 Данијела Апостоловић 8/3 и Драгана Митрић 8/3.

Најбољи међу најбољима и Ђак  генерације је Илија Петровић ученик 8/2 разреда.

Илија је носилац дипломе Вук Караџић и носилац посебних диплома „Доситеј Обрадовић“  за изузетна постигнућа из енглеског језика, географије, математике и хемије.

 

Спортисткиња генерације је Мила Дамњановић ученица 8/3 разреда која је такође носилац посебне дипломе „Доситеј Обрадовић“ за спорт.

 

Уметница генерације је Драгана Ђорђевић  такође ученица 8/3 разреда.

Током свих осам година школовања почевши од првог разреда па све до данас, раскошан таленат за музику није штедела, наступала је на многобројним школским манифестацијама, приредбама поводом Дана школе и прославе школске славе Светог Саве и освајала прва места на такмичењима.

 

За  изузетну посвећеност хуманитаром раду, за пожртвовање у животу и спорту, за постигнуте спортске резултате у школским такмичењима али и ван школе, награђена је Ивана Милићевић ученица 8/2 разреда, која је и председница Ученичког парламента наше школе.

 

Носиоци Вукове дипломе су:

У 8/2 уз ђака генерације Илију Петровића,  носиоци дипломе Вук Караџић су: Вук Брадарић  који је такође носилац посебних диплома „Доситеј Обрадовић“ за физику, хемију и технику и технологију; затим  Павле Јовановић, који је такође носилац посебних диплома „Доситеј Обрадовић“ за математику, хемију и технику и технологију;  Филип Матејић,  носилац посебне дипломе „Доситеј Обрадовић“ за  енглески језик;  Анђелија Мишковић  и  Петра Свичевић носиоци посебних диплома Доситеј Обрадовић за спорт.

У 8/3 носилац Вукове дипломе је Наталија Џелебџић која је и носилац посебне дипломе „Доситеј Обрадовић“ из биологије.

Ученици са 5,00 просеком су још и Леа Стојановић 8/1, Ана Маринковић 8/3 и Вељко Јеремић 8/3.

У свечаном програму наступила је ученица 6/1 разреда наше школе  Лана Гвозденовић, а кроз данашњи програм водиле су нас Анамарија Матејић и Елена Копривица ученице 7/3 разреда.

Сви матуранти  су  својим потписом у матичним књигама свечано завршили првих осам година школовања.

Честитамо!

 

 

 

 

Skip to content