Свечана додела диплома, похвалница и сведочанстава ученицима осмог разреда

Мала матура је увек несвакидашња прилика – кулминација година упорног и тешког рада, остварење циљева и признавање остварених успеха.

У петак 28. јуна 2019. године ученици осмог разреда генерације рођене 2004. и 2005. године свечаном доделом диплома, похвалница и сведочанстава завршили су своје осмогодишње школовање.

Све присутне ученике и родитеље, пригодним говором  поздравио је директор школе Добрица Синђелић,  а у свечаном програму наступили су хор наше школе, под руководством наставнице музичке културе Иве Ивовић и чланови драмско рецитаторске секције Биљана Стевановић, ученица 6/2 разреда и Вељко Јеремић, ученик 8/3 разреда, под менторством наставнице српског језика Слађане Вагић.

Као и сваке године и ове године посебно смо поносни на ученике који су током свог школовања имали одличан успех и постигли запажене резултате. Награде и похвалнице уручили  су директор школе Добрица Синђелић, дародавац Јелена Вулета и одељењске старешине Марина Митрић 8/1, Марија Старчевић 8/2  и  Јелена Вукчевић 8/3.

Најбоља међу најбољима и Ђак  генерације је Зорица Крантић ученица 8/1 разреда.

 

Осим изузетних постигнућа у учењу остварујемо и сјајне спортске резултате, а наша најсвестранија спортисткиња  је овогодишња спортисткиња генерације  Хелена Стевановић.

 

Ученици са 5,00 просеком и носиоци Вукове дипломе у  8/1  су:

Зорица Крантић, Хелена Стевановић, Хелена Стошић, Ћирило Ђорђевић, Милица Митровић, Ђорђе М. Петровић и Тамара Чича.

 

Ученици са 5,00 просеком и носиоци Вукове дипломе у  8/2 су:

Андрија Узелац  и  Марија Маринковић и ученице са 5,00 просеком су Ива Вујић, Марија Јашић и Јована Јеремић.

 

Ученици са 5,00 просеком и носиоци Вукове дипломе у  8/3 су:

Елена Грујић и Јана Стаменковић.

 

Са великим успехом одржавали смо и многобројне приредбе и манифестације, светосавске прославе и приредбе поводом обележавања Дана школе и у томе су нам свих ових година марљиво помагали Вељко Јеремић, Михаило Старчевић и Маша Вукас, ученици 8/3 разреда.

Кроз данашњи програм водила нас је Биљана Стевановић, ученица 6/2 разреда, а матуранте смо испратили следећим речима.

 „Драги матуранти, током школовања успели сте да превазиђете све препреке, да се својим стрховима супротставите одлучно, и створите нераскидива пријатељства. Желимо вам безрезервну срећу и живот испуњен љубављу. Била је част и привилегија гледати ваш напредак и успех! Нека године пред вама буду испуњене разумевањем, толеранцијом, објективношћу и спремношћу на ризик. Увек представљајте пример марљивог рада и поштења!  Нека ваши успеси буду несразмерно већи у односу на грешке, а и њих ће бити,  јер човек који не прави грешке, обично и не ради ништа.

Усудите се, то је  цена успеха!“

 

Организација манифестације,

текст и фотографије

 

Снежана Теофиловић

школска библиотекарка

 

Skip to content