У  ОШ „Свети Сава“ у Врчину одржан XIII Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“

У уторак, 7. јуна 2016. године, у свечаној сали ОШ „Свети Сава“ у Врчину, одржан је 13. по реду Меморијални концерт „Јелена Стојиљковић“.

Овај концерт се одржава у спомен трагично насрадале ученице Основне музичке школе Гроцка.

У знак сећања на Јелену породица Стојиљковић је установила фонд „Јелена Стојиљковић“ из ког се награђују три најуспешнија и уједно најмлађа ученика од 1. до 3. разреда музичке школе. Овај фонд постоји већ 13 година.

Плакета „Јелена Стојиљковић“ додељена је ученици која је на овогодишњим такмичењима освојила 7 првих награда. То је ученица 3. разреда виолине из класе проф. Тијане Љубичић – Исидора Остојић.

Директорка Основне музичке школе Гроцка је искористила овај свечани концерт да истакне, похвали и додели дипломе ученицима ОШ „Свети Сава“ и ОМШ  за одличан општи успех током музичког школовања Наталији Фаркаш (клавир, класа К. Фаркаш) и Марији Павловић (гитара, класа Б. Тријић), као и Вањи Теофиловић (клавир, класа К. Фаркаш) за изузетан резултат остварен на Републичком фестивалу у овој школској години. Такође, директорка је истакла резултате два ученика хармонике из Врчина: Михајла Ђорђевића и Милоша Перића.

Хвала нашим драгим учесницима концерта јер су још једном доказали да сећање на Јелену не бледи. Они су кроз своје музицирање показали је музика, као хумана и људска творевина, намењена човеку и његовој духовној и емоционалној природи.