У сусрет празницима – кићење јелке

 

Креативност деце је одувек била важна и доста се пажње поклања томе у одељењу II1, поготово када су новогодишњи празници у питању. Родитељи долазе на креативне радионице, а материјал је познат: лепак, тил, папир у боји, украсне траке, али и све оно што маштовитима падне на памет. У креативним сетовима се могу наћи бројне шљокице, па чак и шљокичави лепак који сваку креацију чини посебном и лепом. Ученици данима праве украсе за новогодишње јелке, тајног пријатеља те се и међусобно надмећу у идејама, бојама. Делимо се и у групе па једна група прави само украсе за јелку, а друга декорацију за простор у коме се јелка налази.

Тако смо се и ове године посебно припремали за Нову годину уз помоћ родитеља, на ЧОС-у, 27.12.2022. године у пријатној атмосфери окитили смо новогодишњу јелку  бомбонама и сазнали на занимљив начин, од родитеља Славка Вучинића, легенду о кићењу јелке из које долази веровање да се на врх окићене јелке поставља звезда. Поред ње поставили смо „Пакетић за новогодишње жеље“. Овој активности се придружило неколико родитеља: Наташа Кнежевић, Славко Вучинић, Сузана Бошњаковић, Дајана Лазаревић, Данка Исидоровић, Ивана Исидоровић, Милан Јанковић, Марија Косанић, Марина Петровић као и сви остали родитељи који су послали слаткише за кићење јелке. Настављамо са игром  „Тајни пријатељ“ где ће деца са посебном пажњом одабрати дарове за другаре из одељења.

Била је то једна весела заједничка активност, која је унела промену у свакодневне школске активности, где смо се сви подједнако забавили.  По завршетку новогодишњих празника јелка ће бити посађена у дворишту наше школе.

 

Одељењски старешина II1,

Мирјана Јашић