У СВЕТУ МУЗИКЕ И БОЈА

 

музичко – ликовна радионица и мултимедији за ученике петог разреда

     Радионица „У свету музике и боја“, показује како визулени садржаји могу бити интегрисани у наставу музичке културе, како би допринели унапређењу перцепције музичких дела код деце.  Како је данас у фокусу васпитања и образовања развој креативног потенцијала код деце, од значаја је стимулација чула садржајима различитих уметности, са акцентом на визуелну  и музичку уметност, у циљу њиховог општег развоја.

Ученици инпирисани композицијом „Зима“, Антонија Вивалдија и извођењем новогодишњих и божићних песама, желели су да своје доживљаје преточе у визуелни садржај креирајући божићни распевани град. Своје радове изложили су у холу школе и осталим пунктовима у њој. Божићне певачи које су сами креирали су пробали да „оживе“, користећи посебну дигиталну апликацију, како би израђени ликови могли и да музику интерпретирају.

На овај начин деца нису пасивни, већ активни учесници у процесу свог музичког и ликовног израза и развоја, што је и био  наш примарни циљ. Буђење интересовања и поступно оплемењивање музичких искустава, кроз различите системе подстицања и правилно дозирање нових сазнања из сфере осталих уметности најбољи је начин за развој дететове личности у целини.

 

Наставница музичке културе, Мила Ђачић

Наставница ликовне културе Марина Митрић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content