УЦЕНИЦИ  НАШЕ  ШКОЛЕ  УЧЕСТВОВАЛИ  У  РЕАЛИЗАЦИЈИ  МУЗИЧКОГ ФЕСТИВАЛА  „РЕТНИК“  У ОКВИРУ  МАНИФЕСТАЦИЈЕ  „ДАНИ ЕВРОПСКЕ БАШТИНЕ“

2.и 3. септембра у Центру за културу Гроцка реализован је музички фестивала „Ретник“ на коме су се представили доајени српске традиционалне вокалне и инструменталне музике. Ученици наше школе имали су ту част да активно учествују у њиховим предвиђеним активностима и представе се на концерту заједно са врхунским извођачима и интерпретаторима српске традиције. Уједно, наши ученици су били најмлађи активни учесници овако престижног фестивала. Организатори „Ретника“ су World music асоцијација Србије, удружење Ring Ring, Центар за културу Гроцка, и удружење „Извор“, под покровитељством Министрства културе и информисања. Фестивал су пропратиле  и дневне новине „Информер“ и „Политика.

   Сарадњу школе и „Ретник“фестивала остварила је проф.музичке културе МилаЂачић, а у реализацији овог догађаја помогли су проф.енглеског језика Милена Петровић и проф.географије Никола Љешњак.

Skip to content