ВЕЛИКИ УСПЕХ НАШИХ НАЈБОЉИХ МЛАДИХ ИСТОРИЧАРА НА ПОЛУФИНАЛНОМ МЕЂУНАРОДНОМ КВИЗ ТАКМИЧЕЊУ „НЕМАЊИЋИ“

У години када прослављамо 800 година самосталности Српске Православне Цркве, наша школа, која са поносом носи име Светог Саве, узела је учешће у међународном квиз такмичењу „Немањићи“.Организатор такмичења је Фондација Мир Божији уз благослов Његове Светости српског патријарха господина Иринеја и подршку научних кругова Владе Републике Србије и Владе Републике Српске.

Нашу школу представљали су наши најбољи млади историчари Андреј Николић7/2, Огњен Декић 7/2 и Миодраг Дамњановић 7/1.Својим знањем, радом и трудом,али и великим ентузијазмом и стручним радом наставнице историје, Данијеле Апостоловић, екипа наших историчара стигла је до полуфинала које је одржано 23.01.2020.године у сали Скупштине општине Врачар у Београду.Осам најбољих екипа идевета из дијаспоре,од пријављених 300 на почетку овог међународног такмичења, ушло је у полуфинале у два елиминацина круга такмичења.

У пратњи својих вршњака,око 50 ученика седмог разреда,своје наставнице Данијеле Апостоловић, директора школе Добрице Синђелића, педагога Ане Матејић и учитеља: Мирјане Јашић, Милана Сантрача и Љиљане Кнежевић, у жељи да што боље представе своју школу,наши такмичарипоказали су сјајан успех освајањем другог места.Ово је највећи остварени успех из историје који је забележен од постојања саме школе.

Да је кључ успеха изузетно знање, тимски дух и жеља да представе своју школу најбоље што могу, показали су наши ученици на овом квиз такмичењу.У оквиру такмичења осам најбољих екипа и девета из дијаспоре добило је наградно путовање – обилазак наших светиња, манастира Жиче и Студенице, а све у организацији фондације Мир Божији и оца Виталија, монаха из манастира Студеница.

Имали смо посебну част и задовољство да у првом кругу елиминационог такмичења овог квиза, самом току такмичења присуствују просветни саветници Школске управе Београд, господин Милан Јоксимовић и госпођа Драгана Петровић  Косановић, који су били у нашој школи у оквиру спољашњег вредновања рада школе.Спољашње вредновање школе обухвата целокупни рад школе, свих њених чланова, планирање и организацију  рада, руковођење школом, наставу и учење, постигнућа ученика,  као и међусобне  односе запослених.Наша школа оцењена је највећом могућом оценом.Наравно, све захаваљујући изузетном раду и залагању свих ученика, родитеља, свих запослених, а све под  руководством и највећем залагању директора школе Добрице Синђелића који је нашој деци омогућио једну савремену и модерну школу.Ова максимална оцена 4 је у овом тренутку прва и једина у Београду и окружењу.С тим у вези, наша срећа збогсјајног успеха наших такмичара историчара је још већа.

Овим великим успехом на међународном квиз такмичењу ови ученици  оправдали су оцену коју је наша школа заиста и заслужила. Још једном, све честитке Андреју, Огњену и Миодрагу! Браво!

Љиљана Кнежевић, наст.разредне наставе

Skip to content