„Да ли смо сви рођени једнаки?“

 

Свака нова школска година носи прегршт лепих дешавања, а самим тим и мноштво изазова. Са радошћу започињемо и ову школску 2023/24.годину.  У нашој школи негујемо и развијамо позитивне људске вредности, као и активности које доприносе унапређивању односа заснованих на међусобном поштовању, толеранцији, емпатији, сарадњи и солидарности, негујемо читалаштво и логичко разумевање прочитаног, спорт и здраве стилове живота, континуирано негујемо и развијамо безбедно и подстицајно окружење за учење и развој свих чланова школске заједнице.

Мото наше школе је РЕЧ, ДЕЛО, ЉУБАВ! а управо уз овај мото, а према договореним активностима Акционог плана школе за школску 2023/24.годину сачињеним у складу са добијеним Смерницама од Министарства просвете, у четвртак 7. септембра 2023.г. у свечаној сали наше школе ученици су погледали представу „Сви смо рођени једнаки“. Представа је изведена за сваки разред обе смене појединачно (ученици издвојеног одељења Доња Мала наставу су имали у централној школској згради како би и они имали прилику да погледају представу)  након чега су у оквиру одељењских заједница разговарали о представи и о теми дана – „Толеранција“.

Наши мали глумци су: Анђела Јанковић 4/1, Дуња Јашић 4/1, Петар Крантић 4/2, Ксенија Вујатовић 4/2, Филип Вујатовић 6/2, Ива Максимовић 6/2, Мила Стојановић 6/2, Ника Стошић 6/3, Тања Јашић 6/4, Сара Јанковић 6/4 и Андреа Јовановић 6/4. Драмска радионица у нашој школи постоји више од 15 година и успешно је све време води глумица Тијана Јанковић која је и аутор текста ове представе. Координатор драмске радионице за нашу школу је учитељица Бојана Теофиловић коју кратко али веома успешно мења наставница српског језика Слађана Вагић. Кроз програм нас је водила Ана Теофиловић ученица 7/1 разреда.

И, као што би рекли наши мали глумци „Научите да се радујете срећи коју осећа неко други“. Покушајте.

 

Текст и фотографије:

Координатор  у реализацији

Снежана Теофиловић

школска библиотекарка

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content