Eкскурзијa ученика VI разреда

 

Екскурзија ученика шестог разреда реализована је 19. и 20. октобра на релацији:

Врчин-манастир Ковиљ-Зобнатица-Палић- Суботица-Нови Бечеј-Нови Сад-Врчин.

На екскурзију је ишло 50 ученика шестог разреда. Остварени су сви постављени образовно-васпитни циљеви. Садржаји којима су постављени циљеви екскурзије остварени су по следећем плану и програму:
1. ДАН
У 8 сати испред школе у Врчину ученици шестог разреда кренули су путем преко Новог Сада. Прво одредиште био је манастир Ковиљ, који је у 13. веку основао Свети Сава. Затим су посетили Зобнатицу, разгледали расне коње са традицијом дужом од два века и обишли музеј. Следећа дестинација било је Палићко језеро са обиласком зооолошког врта , а затим град Суботица. После обиласка културно-историјских знаменитости града Суботице кренуло се ка Новом Бечеју где су ученици смештени у хотел „Тиски цвет“ уз организовано вече и спавање.
2. ДАН
Други дан, после доручка, организован је обилазак Бечеја где су ученици уз обилазак града могли да виде културно-историјске знаменитости – Православну цркву, Католичку катедралу, Градску кућу. Затим смо се вратили испред хотела где су ученици имали слободно време за спортске активности и шетњу поред Тисе, до ручка. После ручка кренули смо ка Новом Саду. Након обиласка града и упознавања са знаменитостима, упутили смо се ка Врчину. Уз успутне краће паузе у Врчин смо стигли око 19 часова.

Носиоци предвиђених садржаја и активности:
• Одељењске старешине Марија Старчевић, Ивана Михајловић и стручни вођа пута Милица Максимовић.
• Туристичка агенција „Вања Травел“– туристички водич Марија Цекић, докторка Ивана Тодоровић, возач Винко Делић.

 

Милица Максимовић,

стручни вођа пута

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content