Дечија недеља 2021. године у нашој школи

У оквиру Дечије недеље у нашој школи организоване су многобројне активности које имају за циљ неговање потенцијала сваког детета. Једна од активности било је и књижевно стваралаштво и читалаштво где су ученици наше школе имали прилику да својим ауторским делима,  сазнавају свет књижевности, развијајући смисао за уочавање, доживљавање и изражавање лепог. Ученици трећих разреда, будући млади писци, имали су прилику да представе своје доживљаје књиге, али и да представе своја сазнања о другим државама и народима. Теме су биле разноврсне, баш као и дечији свет.

Како је игра незаобилазна у школи и део одрастања сваког детета, ученици млађих разреда су  Дечију недељу обележили радионицама и игроликим активностима. Присећајући се некадашњих игара са ластишем, лоптом, балонима,  свет телефона и игрица на мобилним уређајима пао је у заборав. Дечије игре имале су за циљ развијање другарства, толеранције као и јачање социјалних снага личности.

На Фестивалу дечијег стваралаштва Града Београда, поводом Дечије недеље наши ученици су, под менторством наставнице Миле Ђачић, били награђени у области музичког стваралаштва извођењем нумере „Cup song“  .

Зато је и Дечија недеља у ОШ „Свети Сава“ била по мери сваког детета, у духу љубави и разумевања: „Дете је дете, да га волите и разумете“.