Филмске авантуре као начин за учење животних лекција

 

Годишњим планом рада  Основне школе „Свети Сава“ у Врчину за школску 2023/24. год. предвиђени су разноврсни едукативни садржаји које ученици могу да реализују ван учионице – посете позоришту, биоскопу, излети, екскурзије, полудневни излети, посете музеју, зоо врту, заштићеном природном станишту и многе друге.

Ученици од првог до четвртог разреда ишли су у биоскоп у Т.Ц. „Галерија“ у Београду на води, 31.01.2024. године. Били су у прилици да гледају филм „Вонка“. Филм је играни, авантуристички, синхронизован на српски језик и један је од најновијих филмских хитова у биоскопима. Пројекција је реализована уз најсавременији дигитални процесор звука.

Гледање филмова утиче на социјализацију деце и носи поруке које су део њиховог одрастања. Сојијализација се поред породице одвија и у дружењу са вршњацима,  у школи, али  у модерном свету и преко аудио-визуелних садржаја. Најважнији су добри утицаји које они производе, а то су образовање, подстичу машту и креативност, откривају им разне занимљивости, помажу у развоју језика, а филмске авантуре су одличан начин за учење животних лекција. Време које деца проводе пред екраном треба да буде испуњено квалитетним садржајем који подстиче учење и раст. Правилним одабиром најбољих филмова дајемо могућност деци да то време буде не само забавно, већ и поучно. Из тог разлога одабрали смо филм „Вонка“ који  учи децу доброти, поштењу и утиче на  формирање правих животних вредности.

Организација одласка у биоскоп је реализована у сарадњи са „Beoars BM“ из Београда. Безбедност ученика била је приоритет, о чему су највише водилие рачуна одељењске старешине, Директор који је све време био у контакту са организатором и наставницима, као и представници и запослени у  „Beoars BM“.

Ученици су провели један леп дан ван учионице, дружили се, разгледали наш Београд на води. Сви ученици су се пристојно понашали у аутобусу и поштовали бонтон који важи за биоскоп. Трудили смо се да школу и место из ког долазимо представимо што лепше и боље. Важно је и задовољство које су ученици доживели гледајући филм. Сви смо се вратили пуни лепих утисака које ћемо памтити.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skip to content